Haber

12 yaşındaki depremzede: Ben hayatta kaldım ama bazı arkadaşlarım öldü

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremin vurduğu Hatay’da evlerinde depreme yakalanan 4 aile, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yakınlarının evlerine yerleşti. Depremden sağ kurtulduğunu ancak arkadaşlarının hayatını kaybetmesi nedeniyle çok üzüldüğünü belirten Yusuf Kağan Öztürk (12), “Çok üzgünüm” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu illerden biri olan Hatay’ın Defne ilçesinde yaşayan 21 kişilik Süner, İşyar, Oduncu ve Koyuncu aileleri, yakınları ile Hakkari’nin Yüksekova ilçesine yerleşti. Aileler, deprem sırasında yaşadıkları dehşeti anlattı.

Depremzede Hilal Oduncu (42), deprem anında gözlerini açtığında duvarların gelip gittiğini gördüğünü belirtti. Kapıyı açtıktan sonra evden kaçtık. Enkazdan birkaç dakikada kurtulduk. Dışarı çıktıktan sonra evimiz yıkıldı. Daha sonra kayınbiraderim gelip bizi Yüksekova’ya getirdi. ÖĞRETMENİM HAYATTA OLDUĞUMU SORMAK İÇİN ARADI Kerem Fırat Süner (11) dün sınıf öğretmeninin kendisini aradığını söyledi. Süner, “Yaşayıp yaşamadığımı öğrenmek için aradı. Bütün sınıf arkadaşlarımı aradı. Hocam sayesinde arkadaşlarımın yaşadığını öğrendim ve çok mutlu oldum. Bugün akrabalarımızla Yüksekova’ya yerleştik. Herkes sağ olsun.” bizimle çok ilgileniyor.” BEN KURTARDIM AMA ARKADAŞLARIM ÖLÜYOR

Depremde mahalle arkadaşlarının hayatını kaybettiğini belirten Yusuf Kağan Öztürk (12), bu nedenle çok üzüldüğünü söyledi. Öztürk, “Depremde kaçarken anneannem düştü, ben de ona sarılmak için döndüm. Cam kırıklarına çarptığımda yaralandım. Ben depremden sağ çıktım ama enkaz altında kalan arkadaşlarım hayatını kaybetti. çok üzgünüm.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu