Haber

3×3 Basketbol Turnuvası Şampiyonu Academia Spor Kulübü Kayseri’de

9-10 Eylül tarihlerinde Kayseri’de düzenlenen 3×3 Basketbol Turnuvası tamamlandı. Turnuvada şampiyonluğu Academia kazandı SporKulübe ulaştı.

Hafta sonu Kayseri’de 3×3 Basketbol fırtınası yaşandı. 9-10 Eylül tarihlerinde düzenlenen Basketball Street Grand Eylül turnuvası heyecanlı maçlara sahne oldu. Birçok 3×3 basketbol turnuvasında yarışan ve dereceye giren Academia Spor Kulübü, ilk kez şampiyonluk heyecanını yaşadı. Bu yıl ilk kez düzenlenen ve büyük erkekler kategorisinde 16 takımın katıldığı Basketball Street Big Eylül turnuvasında gruptaki üç karşılaşmayı da kazanan Academia Spor Kulübü, çeyrekte rakiplerine pas bırakmadı. -final, yarı final ve final karşılaşmalarında namağlup şampiyon oldu.

Turnuvanın ardından konuşan Academia Spor Kulübü Lideri Dr. Mustafa Ülker, “Kayseri’de 3×3 Basketbol gelişiyor ve yaygınlaşıyor. Düzenlenen her yeni turnuva, basketbolun topluma tanıtılmasına katkı sağlıyor. Ayrıca bu ve benzeri turnuvalar yeni oyuncuların gelmesine de olanak sağlıyor. Sokak basketbolu oynayan gençleri salon basketboluna kazandırmayı hedefliyoruz. Bu nedenle bu tür turnuvaları çok önemsiyoruz. Elimizden geldiğince katılmaya ve destek olmaya çalışıyoruz. Tabi ki bugündü Kulübümüz için önemli bir gün. Daha önce birçok turnuvada başarılar elde ettik ama bu bizim ilk şampiyonluğumuzdu. Bu nedenle çok memnunuz. Bize bu memnuniyeti hissettiren oyuncularımız Yakup Kaan Konutçu’ya, Talha Ural’a teşekkür ederiz. ve Mehmet Mert Özhüsrevoğlu.Bu oyunu güzel kılan rakiplerinizin de güçlü olması.Bu turnuvada da çok önemli takımlarla mücadele ettik.Özellikle final maçını yüzlerce seyirci heyecanla takip etti. Turnuvaya katılan ve sıralamaya giren tüm takımlarımızı tebrik ederiz. Turnuvayı düzenleyenlere, Basketbol İl Temsilcimiz Mehmet Ünal Sağlam’a ve taraftarlarımıza da teşekkür ederiz. Öte yandan biraz bilgi verelim. Kayseri’de 12 ay idmanlarına devam eden büyük erkek takımlarından biriyiz. Önümüzdeki haftalarda başlayacak olan Kayseri Büyük Erkekler Ligi’nde de mücadele edeceğiz. Aynı zamanda altyapı çalışmalarımız da başladı. 7-15 yaş arası sporcularımızla haftalık antrenmanlarımız devam ediyor. Spor kulübümüz her geçen gün daha da popüler hale geliyor. “Bu vesileyle kapımızın her branştan sporcuya açık olduğunu belirtmek isterim” dedi.

Academia Spor Kulübü’nün deneyimli oyuncusu Yakup Kaan Evci ise, “Bu turnuvaya katılmamızda emeği geçen hocam Dr. Mustafa Ülker’e özellikle teşekkür ediyorum. Keyifli bir turnuvayı geride bıraktık. Bu şampiyonluğu Academia Spor Kulübü ve taraftarlarına armağan ediyoruz. Bizi destekleyen ve yanımızda olan herkese.” “Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kulübümüzün adını Türkiye çapında duyurmaya devam edeceğiz. Birçok şampiyonluk kazanacağız” dedi. – KAYSERİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu