Haber

ABD, İran destekli grupların kullandığı tesisleri vurdu

ABD Savunma Bakanlığı, bugün Suriye’nin doğusunda iki tesisi vurduğunu ve bu hedeflerin İran Devrim Muhafızları ve ona bağlı gruplar tarafından kullanıldığını duyurdu. İki tesisin vurulmasının, 17 Ekim’de Irak ve Suriye’de ABD personeline yönelik devam eden saldırılara ‘cevap’ olduğu vurgulandı.

ABD Savunma Bakanlığı, Suriye’nin doğusunda, Irak’ın sonuna doğru İran Devrim Muhafızları ve ona bağlı gruplar tarafından kullanıldığı belirtilen iki tesisi bugün yerel saatle 04.30 sıralarında vurduğunu duyurdu.

Açıklamada, “Bugün Başkan Biden’ın talimatı üzerine ABD askeri güçleri, İran Devrim Muhafızları ve ona bağlı grupların Suriye’nin doğusunda kullandığı iki tesise meşru müdafaa saldırısı gerçekleştirdi.” Bunun, devam eden bir dizi saldırıya yanıt olduğu vurgulandı.

21 ABD ÇALIŞANI YARALANDI

Bakanlık, geçen hafta Irak ve Suriye’de ABD personeline yönelik saldırılarda ABD vatandaşı bir müteahhidin barınağında kalp krizinden hayatını kaybettiğini, 21 ABD’li personelin ise hafif yaralandığını belirtti. Açıklamada, “Başkan’ın ABD personelinin güvenliğinden daha yüksek bir önceliği yoktur ve bugünkü saldırıyı ABD’nin bu tür saldırılara tolerans göstermeyeceğini ve kendisini, personelini ve çıkarlarını savunacağını açıkça belirtmek için yönlendirdi” denildi.

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASI İLE İLGİLİ DEĞİL

ABD Savunma Bakanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu dar odaklı meşru müdafaa saldırıları, yalnızca Irak ve Suriye’deki ABD çalışanlarını korumak ve savunmak amacıyla gerçekleştirildi. Bu saldırılar, İsrail ile Hamas arasında devam eden çatışmadan farklı ve ayrıdır.”

baykanhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu