Haber

ANKARA PATLAMASI | Ankara’da patlama mı oldu? Ankara’da patlama son dakika! Ankara patlaması MKE nedir?

Yangın gruplarının müdahalesi sürerken vatandaşlar merakta. ankara Bir patlama oldu mu? ankara patlaması Son dakika haberler! Ankara patlaması MKE nedir? Detaylar burada…

ANKARA’DA PATLAMA Mİ VAR?

Kayaş’ta Makine ve Kimya Sanayii A.Ş.’ye (MKE) ait kapsül fabrikasında meydana gelen patlama sonucu 4 personel yaralandı. Patlamanın ardından yangın ormanlık alana da sıçradı ancak itfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü. MKE’nin Kayaş’taki kapsül fabrikasının mühimmat deposunda şu anda belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi.

Olayın ardından yapılan inceleme ve soruşturma ile bölgede meydana gelen yangın da kontrol altına alındı. Ankara Valisi Şahin, yaraların hayati tehlikesinin bulunmadığını belirterek, şu anda patlamanın kesin nedenini bilmediklerini söyledi.

ANKARA MKE PATLAMASI SON DAKİKA!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, MKE Kapsül Fabrikasında saat 10.52 sıralarında meydana gelen patlamada 4 çalışanın yaralandığını bildirdi.

Yerlikaya, “Polis, itfaiye, AFAD ve 112 Acil ekiplerimiz bölgede. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir.” terimleri kullandı. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, patlamayla birlikte fabrikadaki tüm personelin tahliye edildiğini belirterek, “Çevre güvenlik önlemleri alındı. Tedbirler maksimum düzeyde alındı. Yangın söndürülmeye çalışılıyor. küçük patlamalar duyun.”

Temsili bir görseldir.

Ankara Valisi Şahin: “Durum tamamen kontrol altında”

Ankara Valisi Vasip Şahin, patlamanın meydana geldiği fabrikada yaptığı incelemenin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.

MKE ve Ankara’ya geçmiş olsun dileklerini ileten Şahin, saat 10.55 sıralarında fabrikanın Ar-Ge bölümünde teknik nedeni bilinmeyen patlama meydana geldiğini söyledi.

Patlamada yaralanan 4 personelin tedavi altına alındığını ve bilinçlerinin açık olduğunu belirten Şahin, “Kimyasal yangın olduğu için söndürme çalışmaları dikkatli bir şekilde yürütüldü. Toz ve diğer kum gibi oksijenle teması engelleyen malzemeler kullanıldı. ve durum şu an itibariyle tamamen kontrol altında. Ama yine de var. Her ihtimale karşı itfaiye ekibi ve işletmenin kendi söndürme ekibi nöbet tutuyor.” sözlerini kullandı.

“Teknik inceleme devam ediyor”

“Yaralılar hangi hastanede tedavi ediliyor, durumları nasıl?” Şahin, soruları üzerine yaralıların Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındığını, hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyledi.

“Yangının nedeni hakkında bir bilgi var mı?” Şahin’in sorusuna, “Teknik inceleme devam ediyor.” Cevabını verdi ve sonucun fabrika müdürlüğü tarafından kamuoyuna bildirileceğini söyledi.

“Enfeksiyon olmadı”

“Yerleşim yerlerinde tahliye var mı?” sorusuna Şahin, “Hayır, yanındaki binalara bile yayılmadı. Üstelik içerde 2-3 bölümde etkili oldu, diğer bölümleri etkilemedi. Diğer bölümlerde herhangi bir yayılma ve etkilenme olmadı.” fabrika veya yerleşim yerlerinde.” diye cevap verdi.

Vali Şahin, Milli Savunma Bakan Yardımcısı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısının çalışmaların takip edilmesi ve detaylı inceleme yapılması için talimat verdiğini belirterek, durumun artık endişe verici olmadığını vurguladı.

“Sabotaj olasılığını düşünüyor musunuz?” sorusuna Şahin, “Güncel verilere göre böyle bir ihtimal değerlendirilmiyor. Ancak tüm detaylı incelemeler teknik ekipler tarafından yapılacak.” o cevapladı.

hopaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu