Ekonomi

Bitcoin ETF girişi yeni bir zirveye ulaştı: BTC fiyatını yükseltmeye devam edecek mi?

Investing.com – Spot Bitcoin ETF piyasasına ilişkin son raporlar, haftanın ilk gününde net girişlerin 500 milyon dolara yaklaştığını gösterdi. ETF girişleriyle birlikte Bitcoin fiyatı dün ABD işlem saatlerinde 50.000 dolar aralığına kadar yükseldi.

Haftanın ilk gününde spot Bitcoin ETF talebi 493,3 milyon dolarlık yeni bir zirveye ulaştı. ETF’lere olan talebin her geçen gün artması kripto para piyasalarını olumlu etkilemeye devam ediyor. Bitcoin ETF’ye olan talebi artıran varlık yönetimi şirketlerinden biri Siyah Kaya, Sadakat ve Ark&21 Paylaşımları geliyor. Dünkü süreçlerde BlackRock IBITÇalışmaları 374,7 milyon dolar fon alırken, Fidelity FBTC151,9 milyon dolar ve Ark 21Shares Bitcoin ETF’si40 milyon dolar topladı.

Bu girişlere ek olarak Grayscale’in ETF’ye dönüştürdüğü fon GBTC’den95 milyon dolar ve Invesco Galaxy ETF’si 20,8 milyon dolarlık çıkış yaşandı. GBTC’den çıkışların devam eden düşüş eğilimi de piyasada memnuniyetle karşılanan bir diğer faktör.

Bitcoin’deki yükseliş devam edecek mi?

ETF’lere olan talebin artmaya devam etmesi ve bu etkinin doğrudan Bitcoin fiyatını etkilemesinin ardından bazı yorumcular, kripto paranın hafta sonuna kadar artan talebe bağlı olarak 55.000 dolara kadar çıkabileceği görüşünü ortaya attı. Bitcoin fiyat varsayımını yapan CryptoQuant kurucusu Ki Young Ju, BTC’nin ETF’nin etkisiyle yıl sonuna kadar 112 bin dolara kadar çıkabileceğini, en kötü senaryoda ise yılı 55. sırada kapatacağını iddia etti. bin dolarlık bant. Hızlı yükselişe karşı temkinli kalmayı tercih edenler, piyasanın aşırı ısındığı ve bir düzeltmenin yolda olabileceği uyarısında bulundu.

Ancak tanınmış Bitcoin savunucusu Anthony Pompliano’nun da vurguladığı gibi Bitcoin talebinin günlük üretimden 12,5 kat daha fazla olması yükseliş söylemini destekleyen somut bir kanıt olarak duruyor. Pompliano ayrıca ETF’lerin son 30 günlük dönemde işlem gören Bitcoin’in yüzde 5’ini piyasadan çekmesinin önemli bir detay olduğunu söyledi.

Bitcoin, TÜFE verileri öncesinde yana doğru hareket ediyor

Son bir haftadır pozitif günlük kapanışlar gören Bitcoin, dün ve bugün yüzde 4 değer artışıyla 50.300 dolara yükseldi. ABD TÜFEVerilerden önce 49.900 dolarda sabit kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu