Haber

Dünya Sağlık Örgütü: Sudan’daki çatışmalarda 83 kişi hayatını kaybetti

Sudan’da ordu ile HDK arasında sermaye HartumAyrıca dün çeşitli şehirlerde şiddetli çatışmalar devam etti.

DSÖ, yaptığı açıklamada, “15 Nisan’dan bu yana Hartum, Güney Kurdufan, Kuzey Darfur ve Kuzey eyaletleri ile çeşitli bölgelerde meydana gelen çatışmalarda en az 83 kişi öldü, 1.126 kişi yaralandı. Çatışmaların en yoğun olduğu yer Hartum’da yaşanıyor.”bilgileri verdi.

Çatışmalardan dolayı hastaların ve sağlık çalışanlarının hastanelere ulaşımında bir yük olduğunu ve bazı ilaç ve tıbbi ekipmanlarda önemli bir yetersizlik olduğunu belirten Dr. DSÖçatışmanın taraflarını sağlık hizmetlerinin sunumunda tarafsızlığa saygı göstermeye ve çatışmada yaralananların sağlık tesislerine sınırsız erişimini garanti etmeye çağırdı.

DSÖ, tüm taraflara uluslararası insancıl hukuk kapsamındaki yaralıları, hastaları, sivilleri, sağlık görevlilerini, ambulansları ve tıbbi tesisleri koruma yükümlülüklerini hatırlattı.

Hartum ve çeşitli şehirlerde, 15 NisanSabah saatlerinde Sudan ordusu ile HDK arasında silahlı çatışma çıktı.

Son aylarda Ordu ile Çevik Destek Güçleri arasında “HDK’nın orduya tam katılımı”nı öngören askeri güvenlik reformu konusunda çıkan çekişme sıcak çatışmaya dönüşmüştü.

Sudan Maden Bakanı’nın evine roket düştü

Devam eden çatışmada, Sudan Maden Bakanı Mohamed Bashir Evine de roket isabet etti. Beşir’in ailesinden iki kişi hayatını kaybederken, ikisi savunmada olmak üzere 3 kişi de yaralandı.

Bakan Beşir yara almadan kurtuldu. Geçen Cumartesi günü yaşanan çatışmalarda bire bir Maden Bakanlığı binası da hedef alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu