Haber

Erdoğan: Sandıklara Güçlü Sahip Çıkalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu sefer sandığa öyle sahip çıkalım ki, CHP Genel Başkanı’na hezeyan göstermesine fırsat bile vermeyelim.” söz konusu.

İstasyon Meydanı’nda vatandaşlara seslenen Erdoğan, Gaziantep’in her zaman gönüllerde ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından diğer kentler gibi Gaziantep’i de hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarını belirten Erdoğan, 2018’de yaşanan sarsıntının yaralarını sarmak için yapılan köy evlerinin teslim törenine katıldıklarını hatırlattı. Nurdağı ilçesi, geçen ay.

Dün Adıyaman ve Kahramanmaraş’ı, bugün ise Hatay’ı ziyaret ettiklerini ifade eden Erdoğan, Hatay Defne Hastanesi’ndeki çalışmaları yerinde incelediklerini, ardından konteyner kentte depremzedelerin olduğu bir yere geldiklerini kaydetti.

Depremden bu yana devlet ve millet olarak tüm imkanları seferber ettiklerini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Arama kurtarma çalışmalarından acil giyecek ve gıda yardımlarına, kesintili barınma alanlarından kalıcı konutların yapılmasına kadar tüm çalışmaları titizlikle yürüttük. Bakanlarımız ve kurum yöneticilerimiz işler normale dönene kadar bir an olsun bölgeden ayrılmadı. yol, enkaz temizlendi, organizasyon sağlandı.Belediye Başkanlarımız,sivil toplum kuruluşlarımız,Gönüllülerimiz depremzedelerimizi hiç bırakmadı.Rotasyonlu olarak atanan 650 bin işçimiz ile her talebi karşılamak için var gücümüzle çalıştık. Yaşadıkları yerlerden çıkmak istemeyen 3 milyon kardeşimiz için 905 binden fazla çadır, 112 binden fazla konteyner kurduk. “Kira ve taşınma yardımı sağladık. Arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından hızla enkazı kaldırmaya baktık. Bunu ağır hasarlı binalar izledi. Sadece günü kurtarmak için değil, aynı zamanda uzun vadeli bir yeniden yapılanma için orta derecede hasarlı binaları kalıcı konut projelerine dahil ettik.”

Dünyada bu kadar kısa sürede afet enkazını kaldırıp şehirlerini yeniden inşa etmeye başlayan başka bir ülke olmadığına işaret eden Erdoğan, depremin ikinci haftasından itibaren kalıcı konut inşaatlarına başladıklarını hatırlattı.

“Vatandaşlarımıza selam olsun”

Zemin etüdü ve ihalesi biten yerlerde hemen temellerin atıldığını belirten Erdoğan, “Bayramda teslim ettiğimiz ilk köy konutları çalışmalarımızın birer örneği oldu. Allah’ın izniyle kalıcı konutların teslimlerine başlıyoruz. Ekim-Kasım ayı itibari ile konut sayısı 319 bini bir yıl içinde bitirmek hedefimiz ama 650 bin yeni konutu tüm alt yapısı, sosyal ve kültürel mekanlarıyla birlikte yaparak şehirlerimizi hızla ayağa kaldırmak.” söz konusu.

Depremde evleri ve işyerleri zarar görenlerin tamamı yeni evlerine ve ekmek teknelerine dönene kadar dinlenmeden çalışacaklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımızın başı sağolsun. Her birinin hakkı, hakkı ve geleceği garantimiz altındadır. Depremden bu yana yaşanan tüm çekişmelere rağmen depremzedelerimizin büyük bir vakar, metanet ve sabırla bizlere kazandırdıkları takviyeler. en büyük moral kaynağımız oldu.Bu kadar geniş bir alanda neredeyse 14 milyon insanın hayatını etkileyen bir felakete rağmen önemli bir olayla karşılaşmadık.50 bin insanımızı kaybettik Allah rahmet eylesin inşallah yakınlarına sabırlar 100 bin yaralımız vardı rabbim şifalar versin milletimiz tüm aksiliklere rağmen devletine güvenip kenetlendi.

Şu anda, bölgede kaç kişinin olduğunu sordum. Yolda gördüklerimizin dışında bölgede 100 bin insan var. Gaziantep böyledir. Şimdi inanıyorum ki önümüzdeki Pazar günü sandıklardan Gaziantep’ten çok farklı bir ses gelecek. Çok şükür Gaziantep hem ilçelerine hem de çevresindeki diğer illere sahip çıkmış, çünkü sütun kesitinden kaynaklanan sonlu sayıdaki tahribat dışında kent merkezimizde herhangi bir hasar oluşmamış. Emin olun burada yapılan her çalışmayı, yapılan her fedakarlığı, verilen her emeği yakından biliyorum. Evlerini, işyerlerini depremzedelere açanları, fabrikalarını barınak ve aşevine çevirenleri, ekmeğinin yarısını, giyeceklerinin yarısını ayırıp ihtiyaç sahipleriyle paylaşanları biliyorum. Tanrı hepinizi korusun.”

“Gaziantep’in yanında olacağız”

Aylık 1 milyar dolarlık ihracatıyla sadece bölgesinin değil Türkiye’nin de önde gelen üretim ve istihdam merkezlerinden biri olan Gaziantep’in bu süreçte en hızlı toparlanan şehir olmasının da sevindirici olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Çünkü yatırım, üretim ve ihracat olmadan depremzede olmaz. Kardeşlerimizin yaralarını sarma imkanı bulamayız. Bugüne kadar olduğu gibi bu yolda da attığı her adımda Gaziantep’in yanında olacağız.” yatırım, istihdam, üretim ve ihracat.” dedi.

Gaziantep’in kendisine verilen her şeyi hak ettiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

“Amanos Tünellerinin yapılmasıyla Gaziantep’in sanayisine, ticaretine ve lojistiğine yeni bir soluk borusu açacağız ve şehrimize şükranlarımızı ifade edeceğiz. Gaziantep’in cazibesi her bakımdan artacak. Şehir hastanemizin inşaatı tamamlandı. büyük ölçüde tamamlandı, önümüzdeki ayın sonlarına doğru hasta kabulüne başlıyor.Bu imkanları en iyi şekilde değerlendireceğinizden hiç şüphem yok.İnşallah Türkiye’nin lokomotif şehirleri arasında Gaziantep’i ön sıralarda görürüz. Yüzyıl. “

14 Mayıs’ta Cumhur İttifakı’na verdikleri yüzde 60’a yakın oy ve 9 milletvekili için Gaziantep halkına şükranlarını dile getiren Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı’nda bu sefer muhtemelen yüzde 60 değil, değil mi? Yüzde 70? Yüzde 70. 28 Mayıs’ı 29 Mayıs’a bağlayan geceyi inşallah bu sefer çok farklı anlatacağız. Nedir bu İstanbul’un fethi.” söz konusu.

Türkiye genelinde 27 milyonu aşkın oyla yüzde 49,5’e ulaşmasına rağmen sistem gereği seçimin ikinci tipte kaldığını belirten Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı ikinci turunda tek bir kayıp vermeden sandığa gitmenizi bekliyorum. 28 Mayıs’ta seçim.” dedi.

“Gerisi bizi ilgilendirmez”

“Asıl rakibimiz CHP Genel Başkanı değil, gönül rahatlığı, zafer coşkusu. Ben bu muhteşem katılımda zafer coşkusu görmüyorum. Kararlılık, azim ve inanç görüyorum. İnşallah seçimlerde zafere hep birlikte sahip çıkacağız.” rehavete kapılmadan pazar günü yapılacak.” Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Allah göstermesin, memleketin servetini ve evlatlarınızı CHP Genel Başkanı gibi birine teslim etmenin suçunu hiçbirinizin üstlenmeyeceğinize inanıyorum. Kemal Bey talimatı nereden alıyor? Kandil’den alıyor. Teröristlerden Nerden Alacağız Allah’tan Milletimizden Alacağız Bunun İçin 28 Mayıs’ta Sandıklara Bir Kez Daha Sahip Çıkmaya Hazırmıyız Geçen Hafta Yarım Kalan İşleri Bitirmeye Hazırmıyız? Hatta bu sefer o kadar güçlü bir şekilde sandıklara sahip çıkalım ki, CHP Genel Başkanı’na hezeyan göstermesine fırsat bile vermiyoruz. 2 milyon 539 bin fark atmamıza rağmen hala partiyi tehdit edercesine masaya yumruk atmaya çalışıyor. milleti sessiz sözlerle kandırmaya çalışıyor kendi iç sıkıntılarını milletin sorunu gibi sunarak kafasında CHP Genel Başkanlığı koltuğunu korumaya çalışıyor Seçim gecesi aldığımız sonuçlar aynı olsa da Onlar da göz önündeydiler ‘Biz öndeyiz’ diyerek milleti kandırmaya çalıştıklarını sabaha kadar unutmadık. Seçim gecesi kasetle genel liderin, kasetle rakibini tehdit edenin, böbürlenerek, iftirayla siyaset yapanın da kaderi elbette bu olacaktır. İlk düğmeye yanlış bastığınızda, geri kalanının sorunsuz ilerlemesi pek olası değildir.

CHP Genel Lideri, önceki yalpalamalarını gençliğine versek de bu kişi ilk affedilemez hatasını SSK’yı batırmakla yaptı. Gelecek Pazar, Kemal Bey’i siyasetten emekli etmeye hazır mısınız? Onun için durmak yok. Cumhur İttifakı olarak diğer Cumhur İttifakı’ndaki kardeşlerimiz, MHP’li, Refah Partisi’li, HÜDAPAR’lı kardeşlerimizle birlikte sandık hazırlığı yapacağız. Sandıklara hakim olacağız. Umarım zafere koşarız. Bu kişi 15 seçim kaybetti. İnşallah Pazar günü bir mağlubiyetle daha karşılaşacak. Kim bilir belki 28 Mayıs’tan sonra yeni bir fırsat yaratarak CHP’ye en büyük yumuşaklığı vermiş olacağız. Önümüzde böyle bir rakip, böyle bir tablo var. Artık sadece CHP Genel Başkanı ile yarıştığımız için tek muhatabımız o. Gerisi bizi ilgilendirmez.”

(sürecek)

hassaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu