Haber

Euro NCAP’ten Yeni Range Rover ve Yeni Range Rover Sport’a Beş Yıldız

Lüks SUV sınıfında standartları belirleyen Land Rover’ın aracı Yeni Range Rover ve ailenin en dinamik üyesi Yeni Range Rover Sport, Euro NCAP testlerinde en yüksek puanı beş yıldız alarak aldı.

 

Zamansız tasarımı, standart olarak sunulan en yenilikçi teknolojileri ve gelişmiş güvenlik sistemleriyle öne çıkan Yeni Range Rover ve dinamik performansı, yeni nesil donanımı ve Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri (ADAS) ile dikkat çeken Yeni Range Rover Sport, Euro NCAP testlerinde beş yıldız alan en yeni modeller oldu. .

 

Her iki model de yeni ve karmaşık MLA-Flex platformunda oturuyor. Bu yapı sayesinde hem Yeni Range Rover hem de Yeni Range Rover Sport, rafine bir sürüşle en gelişmiş sürücü destek teknolojilerini bünyesinde barındırıyor. Ayrıca Yeni Range Rover, önceki nesle göre yüzde 50 daha sağlam bir gövde sunuyor ve Yeni Range Rover Sport, bir önceki nesle göre yüzde 35 daha sağlam bir gövde sunuyor.

 

Beşinci nesil Range Rover, Euro NCAP testlerinde çocuk yolcu savunmasında yüzde 87, yayalarda ise yüzde 72 kendine güvendiği tespit edildi. Yeni Range Rover Sport ise yetişkin yolcu ve çocuk yolcu savunmasında %85, güvenlik asistanlarında ise her iki araçta %82 özgüvenli bulunarak beş yıldız almaya hak kazandı.

 

Yeni Range Rover ve Yeni Range Rover Sport’un öne çıkan özellikleri

Yeni Range Rover ve Yeni Range Rover Sport, yeni nesil sürüş asistanı özelliklerini en ileri teknoloji ile bir arada sunuyor. Başka bir araçla olası bir önden çarpışmanın meydana geldiğini algılayan ve sürücüyü uyaran Otonom Acil Durum Fren Sistemi (AEB), sürücü yanıt alamayınca olası bir kazanın şiddetini azaltmak için devreye giriyor. Böylece sistem aracı ya yavaşlatır ya da durdurur. Bir diğer öne çıkan gelişmiş güvenlik sistemi, Yeni Range Rover ve Yeni Range Rover Sport modellerindeki Önleyici Süspansiyondur. Bu yapı, Önden Çarpışma Uyarı sistemi bir risk algıladığında süspansiyonu otomatik olarak Dinamik Moda geçirir. Böylece aracın, sürücünün çarpışma refleksi ile göstereceği en çevik yansımalara maksimum tepki göstermesi amaçlanıyor.

 

Şeritte Kalma Asistanı sayesinde her iki model de sensörler yardımıyla yolun sürüşe ayrılmış bölümlerinden geçip geçmediğini algılayarak sürücüyü uyarıyor. Türkiye’de satılan modellerde standart olarak sunulan 3D Çevre Görüş Kamerası sistemi, Yeni Range Rover ve Yeni Range Rover Sport’un 3D görüntüsünü ön konsoldaki Pivi Pro ekranına yansıtarak sürücülerin güvenli manevralar yapmasına olanak tanıyor. düşük hızlar.

 

Yeni Range Rover ve Yeni Range Rover Sport’un Türkiye’ye getirilecek araçlarında standart olarak sunulan bir diğer dikkat çekici güvenlik donanımı ise “Driver Condition Response”. Bu sistem, sürücünün görsel ve sesli uyarılara tepki vermemesi, aracı durdurması ve dörtlü flaşörleri yakarak çevreyi uyarması durumunda devreye giriyor. Ayrıca her iki modelin de ön ve arka köşelerinde bulundurdukları radarlar sayesinde sürüş esnasında yaklaşık 70 metrelik bir alanı tarayarak yaklaşan rastgele bir cisim olup olmadığını tespit ediyorlar. Sistem tehlikeli bir nesne algıladığı anda dörtlü flaşörleri yakarak, emniyet kemerlerini sıkarak, koltukları indirerek, camları ve panoramik tavanı kapatarak sürücüyü uyarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu