Haber

F.Bahçe Ludogorets’e yenildi

Sarı-lacivertli ekip için bu sezon bir ilk yaşanıyor.

Deplasmanda çıktığı 2 maçta gol yemedi.

Yusuf Akçiçek 90 dakika sahada kaldı

Mustafa AKIN/Razgrad(Bulgaristan), -Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 4. maçında deplasmanda Bulgar ekibi Ludogorets’e 2-0 yenildi. Bu sonuçla sarı-lacivertli ekip, Süper Lig’in ardından Avrupa’daki galibiyet serisine de son verdi.

F.Bahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 4. maçında Bulgar takımı Ludogorets’e konuk oldu. Maçı 2-0 kaybeden ve ligdeki ilk mağlubiyetini alan F.Bahçe, 9 puanla liderliğini sürdürdü. 6 sayıya yükselen Ludogorets’e galibiyeti getiren golleri 18. dakikada Jakub Pietrowski ve 90+2. dakikada Rwan Seco kaydetti. Grubun diğer maçında ise Nordsjaelland, Spartak Trnava ile 1-1 berabere kaldı.

BU SEZON SARI-LAVİ TAKIMLARDA BİR İLK

F.Bahçe bu sezon ilk kez İsmail Kartal yönetimindeki maçta gol atamadı. Fenerbahce 21. denemesinde rakip fileleri temizleyemedi. Ligde 11 maçta 31, Avrupa Konferans Ligi Elemeleri’nde ise 6 maçta 21 gol atan sarı-lacivertli ekip, Ludogorets’e kadar grup aşamasında oynadığı 3 maçta 8 gol atmanın mutluluğunu yaşadı. kibrit.

SON 2 DEPLASMAN MAÇINDA GOL ATAMADI

F.Bahçe, Avrupa’da deplasmanda oynadığı son 2 karşılaşmada rakiplerinin gol atmasına engel olamadı. UEFA Avrupa Konferans Ligi Elemeleri’nde deplasmanda çıktığı 3 karşılaşmada üstün performansıyla rakiplerine gol fırsatı tanımayan sarı-lacivertli ekip, bu seriyi grup aşamasına taşıyamadı. Süper Lig ve Avrupa Konferans Ligi Elemeleri’nde oynadığı 8 deplasman maçında rakiplerine gol sevindirmeyen sarı-lacivertli ekip, gruptaki Spartak Trnava karşılaşmasının ardından Ludogorets karşısında gol atamadı.

YUSUF AKÇİÇEK 90 DAKİKA BÖLGEDE KALDI

F.Bahçe’nin 17 yaşındaki futbolcusu Yusuf Akçiçek, Ludogorets maçında ilk kez sarı-lacivertli formayı resmi maçta giydi. Maçta 90 dakika sahada kalan 2006 doğumlu oyuncu, performansıyla övgü topladı. F.Bahçe’nin stoper bölgesinde yaşadığı sakatlıklar, Mert Müldür ve Samet Akaydın’ın UEFA listesinde olmaması nedeniyle İsmail Kartal’ın göreve getirdiği Akçiçek, durumlara yaptığı müdahalelerle alkış topladı. İsmail Kartal, maçın ardından genç oyuncuyla ilgili yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, “Neredeyse sezon başından beri kendisini zaman zaman antrenmanlara götürüyoruz. Son 3 yıldır tamamen bizimle antrenman yapıyor. Onunla böyle bir Avrupa maçında oynamak aslında ona ne kadar güvendiğimizi gösteriyor. Bugün güzel bir gün.” “İyi oynadı. Genç ve gelecek vaat eden bir oyuncu.”

F.Bahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 5. maçında 30 Kasım Perşembe günü saat 23.00’te Danimarka ekibi Nordsjaelland ile karşılaşacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu