Haber

Filistin’e destek için Diyarbakırlı berbere ‘Amerikan tıraş’ boykotu

Filistin’e destek için Diyarbakırlı berbere “Amerikan tıraş” boykotu

İsrail’in ABD’nin desteğiyle Filistin’de sivillere yönelik saldırılarına tepki olarak “Amerikan tıraşı” yapmayı bıraktı.

DİYARBAKIR -Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki bir berber, İsrail’in ABD’nin desteğiyle Filistin’de sivillere yönelik düzenlediği saldırılara ‘Amerikan tıraşı’ yapmama kararı alarak tepki gösterdi.

Huzurevleri Mahallesi’ndeki berber dükkanını işleten Mevlüt Aktan, dükkanın camına “Salonumuzda Amerikan tıraşı yapmıyoruz” tabelasını asarak ABD ve İsrail’e tepkisini dile getirdi. Davranışının tüm berber arkadaşlarına örnek olmasını isteyen Aktan, İsrail mallarının tüketimine de karşı olduğunu belirtti.

“Amerikan tıraşı olmamaya karar verdim”

İsrail’e destek veren ABD’ye tepkisini ilgiyle gösterdiğini belirten Aktan, “Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesi’nde yıllardır esnaflık yapıyorum. İsrail’in saldırıları nedeniyle İsrail mallarının tüketilmesine karşıyım. Filistin halkı. Ben de İsrail mallarının kendi yöntemimle tüketilmesine karşıyım.” “Ben de destekleyen Amerika’ya ambargo uygulamaya karar verdim ve Amerikan saç kesimi yapmamaya karar verdim. Bunu küçük bir boykot kararı olarak gördüm. Çevremdeki arkadaşlarımın da bu uygulamayı benimsemesini isterim” dedi.

“Savaşın her türlüsüne karşıyız”

Müslüman ülkelere zulme karşı sessiz kalmamaları çağrısında bulunan Aktan, “İsrail yıllardır aynı zulmü Filistin’e yapıyor. İsrail yıllardır Gazze’de masum insanları ablukaya aldı. Biz elbette savaşın her türlüsüne karşıyız. Ne olur?” Masum, zavallı çocuklara, Müslümanlar olarak biz, “Bu zulmü kabul etmiyoruz. Müslüman ülkelerin bir an önce adım atması gerekiyor” dedi.

narlidere-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu