Haber

Han Yunus’ta İsrail saldırısı: ‘Ordu toplu katliam yapıyor’

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana gerçekleştirdiği bombardımanlarda 25 binden fazla Filistinlinin öldürüldüğü Gazze’de ordunun saldırıları Han Yunus kentine yoğunlaştı. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Han Yunus’un batı kesimindeki El Mavasi bölgesine ilerledi.

‘ÖLÜ VE YARALILARA ULAŞILAMAZ’

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, ordunun Yardım Hastanesine baskın düzenleyerek sağlık çalışanını gözaltına aldığını belirtti. Filistin Kızılayı’nın genel merkezi olan Amal Hastanesi’nin de kuşatıldığı bildirildi. Kudra, Han Yunus’ta bir günde en az 50 kişinin hayatını kaybettiğini, tıbbi tesislerin kuşatılması nedeniyle onlarca ölü ve yaralının kurtarma ekiplerinin ulaşamayacağı bölgelerde bulunduğunu bildirdi.

‘TOPLU MEZARLARA GÖMÜLDÜLER’

Öte yandan İsrail ordusunun Nasır Hastanesi’ni de hedef aldığı bildirildi. Çok sayıda ölü ve yaralı olması nedeniyle cenazelerin hastane kompleksi içerisine gömüldüğü belirtildi. Kudra, İsrail ordusunun Han Yunus’taki barınma merkezlerine düzenlediği saldırılarda ağır yaralananların Nasser Hastanesi’ne kaldırıldığını belirtti. Filistinli yetkili, “Vatandaşlar Nasser Hastanesi kampüsünde kazılan toplu mezara 40 kişiyi gömmek zorunda kaldı.” dedi.

‘İSRAİL’E BASKI UYGULANMALI’

Filistin Yönetimi Dışişleri Bakanlığı da İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus şehrinde büyük katliamlar gerçekleştirdiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, öncelikli önceliğin abluka altındaki Gazze Şeridi’nde sivillere yönelik savaşı ve katliamları durdurması için İsrail hükümetine baskı yapmak olduğu vurgulandı.

“İsrail, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus şehrinde büyük katliamlar gerçekleştiriyor.” ifadesine yer verilen açıklamada, Filistin topraklarının işgaline son verilmesi ve bağımsız bir Filistin kurma stratejisinin kaçınılmazlığını teyit eden bölgesel ve uluslararası çabaların da söz konusu olduğu ifade edildi. devlet memnuniyetle karşılıyor.

Açıklamada, Benjamin Netanyahu liderliğindeki İsrail hükümetinin, Filistin devletinin kurulmasına odaklanan uluslararası siyasi çabaları göz ardı ederek Filistin halkına yönelik soykırım suçlarını artırdığı ve Netanyahu’nun çözüm çabalarını engellemek için “sistematik algı kampanyaları yürüttüğü” belirtildi. (DIŞ HABER)

haberkovancilar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu