Ekonomi

İzmir Pideci Vergi Rekortmeni Oldu

İzmir’in en çok vergi ödeyen 100 firması arasında yer alan Çeşme ilçesindeki pide restoranının sahibi Reşat Akbaykal, “Bana İzmir’de ilk 100 arasında olduğumu söylediler. O an gurur duydum. İlkokul çocuğu gibi heyecanlandım.”

Gelir İdaresi Başkanlığı Türkiye’de gelir ve kurumlar vergisi istatistiklerini açıklarken, İzmir Çeşme’de 50 yıllık işletmesi olan pideci Reşat Akbaykal, iş adamlarını ve imalatçıları geride bırakarak yılın en çok vergi ödeyen 100 şirketi arasına girdi. İzmir. Tek şubesi bulunan pidecinin sahibi Akbaykal, Çeşme Vergi Dairesi tarafından arandığında rekor sahibi olduğunu öğrendiğini söyledi.

Akbaykal, “Maliye’den beni aradılar. Eksik bir şey var mı diye şaşırdım. Vergi rekortmeni olarak İzmir’in ilk 100’ü arasında olduğumu söylediler. O an gurur duydum, heyecanlandım” dedi. ilkokul çocuğu gibi. Çok memnun oldum. Beni tebrik ettiler. Karanlık “Zaten bizim bu adamlarla işimiz olmazdı. Vergi rekortmeni olarak ilk 100’e girdiğim için herkes, arkadaşlarım ve ailem çok mutlu oldu” dedi.

“İnsanlar devletten vergi çalmaya çalışıyor”

Memur çocuğu olduğunu belirten Akbaykal, “Ben de 8-10 yıl devlette çalıştım. Uzun süre yedek subay olarak görev yaptım. Biz hep dürüstlüğe alıştık. Babam bana anlattı. , ‘Oğluma bir lokma bile haram yedirmeyin’. Biz öyle yetiştirildiğimiz için başka yollara gitmeyin.” Hiçbir zaman aynı fikirde olmadım. Ben de hayatımdan memnunum. Sosyal medyadan gelen mesajlara yanıt vermekte zorluk çekiyorum. Her zaman bildirim alıyorum. Sokakta yürürken beni durdurup tebrik ediyorlar. Çok sayıda olumlu geri bildirim aldım. Ne çalışanların haklarını alıyorum, ne de dışarıdan herhangi bir menfaat talep ediyorum. Bu böyle. Konuşmasını, “Hiç hoşuma gitmiyor bu işler. Devletimize vergi vermekten kaçmıyorum. O yüzden vergi vermekten çok mutluyum. Piyasada insanlar devletten vergi kaçırmaya çalışıyor.” – İZMİR

baglarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu