Haber

Kayıp Sude’yi kurtaran İbrahim: Sağlam çıkardığımız çocuk ortalıkta yok

HATAY’da meydana gelen depremden 33 saat sonra çöken binanın enkazından kurtarılan Öcal ailesinden Sude Lal Öcal (19), hastaneye kaldırıldıktan sonra kayboldu. Aileyi kurtaran ekiplerden belediye çalışanı İbrahim Konuk (44) “Sude’yi enkazdan çıkardığımızda vücudunda tek bir çizik bile yoktu. 2 kez kalbini durdurup götürdüler. hastaneye. Kurtardığımız çocuktan günlerdir haber alamıyoruz.Düşünmekten uyuyamıyorum.Akıl sağlığım bozuldu.Canlı olarak çıkardığımız çocuk ortalıkta yok.” ” söz konusu.

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Ürgenpaşa Mahallesi’nde bulunan 3 katlı Taşır Apartmanı da Kahramanmaraş merkezli depremde yıkıldı. Apartmanda oturan Mehmet Nasif (52) ve Yasemin Öcal (40) çifti ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı 1. sınıf öğrencisi Sude Lal, 10. sınıf öğrencisi Nisa (15) ve ilköğretim 1. sınıf kızları Sude Lal okul öğrencisi Beren Öcal (7) enkaz altında kaldı. Öcal ailesi yaralı olarak 33 saat sonra enkazdan çıkarıldı. Öcal çifti ile kızları Nisa ve Beren, önce Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi’ne ardından da Adana Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Çift ve 2 kızı, 18 günlük tedavilerinin ardından taburcu edildi. Ancak enkaz altından çıkarılan büyük kızları Sude Lal Öcal’dan bir daha haber alınamadı.

‘DÜŞÜNMEKTEN UYUMUYORUM’ Konuk, “Karatay Belediyesi öncülüğünde Hatay’a sevk edildik. Enkaz altında kalan 5 kişilik aileye müdahale ederek kurtardık. Kayıp kızımız Sude’yi de çıkardık, o da çıkardı. bizimle konuşuyordu. Ambulansa götürdük, kalbi durdu, tekrar çalıştırdılar, hastaneye götürdüler. Günlerdir kendisinden haber alamıyoruz. Kurtardığımız çocuktan günlerdir haber alamadık. Düşünmekten uyuyamıyorum. Mental olarak çöktüm. Canlı olarak çıkardığımız çocuk hiçbir yerde yok. Bölgedeki bütün hastaneleri aradık ama bulamadık. Enkazdan çıkardığım çocuğun bulunamıyor olması vicdanımı rahatsız ediyor” dedi.

Klostrofobisine (kapalı alan korkusu) rağmen kurtarma çalışmaları sırasında ailenin sesi duyulduğunda enkazın altına girdiğini anlatan İbrahim Konuk, “Enkaz altından ailenin sesini duyduğumuzda aile içerideydi. çok dar bir yer.Benim de ev içi kaygım var.Allah o gün bana güç verdi.Sırtıma sürünerek girdim.Ailenin olduğu yerde kombi ve sandalye yaşam üçgeni oluşturuyordu. Sude de merdiven boşluğundaydı ve üzerinde bir dolap vardı. Dolabı kırarak müdahale ettik ve güvenli bir şekilde kaldırdık. Hiçbir yerinde çizik yoktu” dedi.

FOTOĞRAFLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu