Haber

Kendisini kurtaran ekipteki özel harekat polislerine sarılarak enkazı gözyaşlarıyla izledi.

Galeria Kompleksi’ndeki 8 katlı apartmanın yan tarafındaki ağır hasarlı binadan Polis Özel Harekat (PÖH) ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekiplerince kurtarılan 78 yaşındaki Aysel Kirişçi. Diyarbakır’daki depremde yıkılan, enkazdan çıktığı bölgeye geldi. Buradaki çalışmaları gözyaşları içinde izleyen Kirişçi, kendisini kurtaran özel harekat polisi Gökhan Çavuşoğlu’na sarılıp teşekkür etti.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden en çok etkilenen iller arasında yer alan Diyarbakır’da yıkılan 6 binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Yenişehir ilçesi Galeria Sitesi’nde çalışmaların devam ettiği ve 2 bloğun çöktüğü 8 katlı A blokta oturan 78 yaşındaki Aysel Kirişçi, torunları ve geliniyle birlikte olduğu sırada depreme yakalandı. Deprem sırasında Kirişçi ve beraberindekiler terasa indi. Bu sırada çöken bloğun yan tarafındaki ağır hasarlı daireye giren PÖH ve JAK ekibi, depremin ilk dakikalarında onlarca yaralıyı kurtardı. A Blok’taki binada çukur açan gruplar, aralarında Kirişçi’nin de bulunduğu grubu kurtardı. Kirişçi, yaşlı ve kilolu olduğu gerekçesiyle ilk başta inmek istemezken, PÖH ve JAK tarafından enkaz alanından geri alındı. Kirişçi, hastanede tedavisinin ardından taburcu edilerek enkaz çalışmasının yapıldığı alana geldi. Burada gözyaşları içinde bekleyen Kirişçi, çalışmalarını sürdüren PÖH ekibinden Gökhan Çavuşoğlu ile görüşerek onu kurtardı. Hug Çavuşoğlu Kirişçi tüm gruba teşekkür etti.

‘POLİSE BELİNİ KIRACAĞIM DEDİM HİÇBİR ŞEY DİYE ANNEMSİN’ Aysel Kirişçi, deprem anında torunlarını arayıp torunlarından birini korumak için üzerine atladığını belirterek, “Deprem durdu. , buraya kadar çıkalım dediler.Sonra baktık elektrikler kesildi.Yan komşu kapıyı çaldı ben açtım.Binanın içi toz içindeydi.Yürüyen merdiven ve yangın merdiveninden indik.Geldik. terasa çıkıp orada dinlendim orada baca açılıyordu şimdi sırayla bizi alacaklardı yüksekten korktuğum için güvenlik güçleri bana ‘teyze arkama gel’ dediler ben de ‘gideyim’ dedim. Belinizi kırın, nasıl geleyim’ dedim. Hepsi benim çocuklarım. Allah onlara güç, kuvvet, iman versin. Allah yar ve yardımcısı olsun.” Ekipte görevli özel harekat polisi Gökhan Çavuşoğlu, ağır hasarlı binadan insanları çıkardıklarını belirterek, “Teyze ‘ben çok kiloluyum oğlum beni indiremezsin’ dedi. merak etme teyze yanındayız dedi.’Polis özel harekatı geldi’deyip sırtıma ve omuzlarıma alıp büyük bloktan aşağı indirdim.50-60 kadar kişiyi indirdik.Bizim devlet milletimiz canla başla çalışıyor.Hala enkaz sahasındayız.Polis Özel Harekat Başkanlığı olarak ilk andan itibaren buradayız.Merak etmeyin devletimiz büyük ama afet de büyük. Bu felaketin yaralarını hep birlikte saralım” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu