Haber

Kırklareli’de suçüstü yakalanan “sahte dişçiye” 5 yıla kadar hapis

Kırklareli’nde doktor bulunmadığı halde bir hastaya diş tedavisi yaparken yakalanan kişi hakkında 3 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

İl Sağlık Müdürlüğü, DN hakkında tıp biliminin uygulanması için aranan şartları içeren yasayı ihlal ettiği gerekçesiyle Babaeski Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Başlatılan soruşturma kapsamında polis ekipleri tarafından kent merkezindeki bir iş yerinde arama yapıldı.

Yapılan incelemede işyerinin diş tedavilerinin yapılabileceği sistemde olduğu, “sahte diş hekimi” DN’nin eldivenli olduğu, hasta koltuğunda bir kişinin, iki kişinin ise beklediği görüldü.

Şüpheli DN gözaltına alındı. sevk edildiği adliyede sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanan DN, daha sonra avukatının itirazı üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından DN’nin “1219 Sayılı Tabiplik ve Tıp Bilimlerinin Uygulanması Hakkında Kanuna Muhalefet” suçundan yargılanması için hazırlanan iddianame Babaeski Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

DN için 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, zanlının polis ekiplerinin iş yerinde arama yaptığı sırada bir kişiyi muayene ederken suçüstü yakalandığı belirtildi.

İddianamede cezası yer alan DN, “manevi ablası” olduğunu iddia ettiği diş hekimi S.Ö.G. Kendi adına kiraladığını ve rastgele bir kişiyi muayene ve tedavi etmediğini savundu.

Daha önce İstanbul’da diş hekimleriyle çalıştığını öne süren DN, “Olay günü yapılan aramada dayanamayıp SD’nin talebini kabul ettim. Formdaki savunması iddianameye girdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu