Haber

Kulüpler Birliği’nden açıklama: “Spor kulüpleri siyasi tartışmaların parçası değildir”

Kulüpler Birliği Vakfı, ‘Tüm renklerimizle, tüm gücümüzle’ başlıklı bir bildiri yayınladı.

Kulüpler Birliği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Kulüpler Birliği olarak ülkemizi derin acılar içinde bırakan asrın felaketini yaşadığımız bu zor günlerde. SporToto Büyük Lig’de ertelenen maçlarda yaşanan bazı tezahüratlar ve gündeme istinaden bu açıklama yapılmıştır.

Başta futbol olmak üzere sporun ve sporcunun gelişimine katkıda bulunmak, ülkemizi uluslararası yarışmalarda başarıyla temsil etmek, sporseverlerin ve taraftarlarımızın gurur duyacağı gruplar oluşturmak, spor kalitesi ve keyfi yüksek maçların oynandığı rekabetçi ligler oluşturmaktır. kulüplerimizin öncelikli amacı ve faaliyet alanıdır.

Spor kulüpleri siyasi kurumlar olmadığı gibi siyasi tartışmaların da parçası değildir. Şimdiye kadar yaptığımız gibi spor dışında hiçbir alanda tartışmanın parçası olmak istemiyoruz.

Taraftarlar açısından dil, din, ırk, siyasi görüş ayrımı yapılmaz; Birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşmanın gücünün ortaya çıkacağı alanlar olmalıdır.

Ülkemizi ilgilendiren hassas durumlarda tüm kulüplerimiz bir an bile tereddüt etmeden tutumunu ortaya koymuş; Yaşadığımız son felakette de takdire şayan bir şekilde devletimizin ve milletimizin yanında olmayı asli görevi bilmiştir.

Bu dönemde kendi aramızdaki rekabeti bir yana bırakarak tüm taraftarlar ve kulüp yöneticileri olarak merkeze gelmek ve halkımızın acısını bir nebze olsun dindirmek adına rengi ne olursa olsun var gücümüzle çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. biraz. Aynı zamanda maçlarda depremzedelerimiz için büyük bir dayanışma sergilendi.

Kulüpler olarak sadece sahadaki mücadelemizle ilgilenilmek ve sportif performansımızla konuşulmak istiyoruz.

Kulüpler Birliği olarak; Devletin milletine en çok muhtaç olduğu, milletin devletine muhtaç olduğu ve kıyamet felaketini yaşadığımız bu günlerde ayrılığın değil birliğin yanında olmayı görev kabul ettiğimizi vurguluyoruz. yüzyıl. Milli birliğimizi artırmak, depremzedelerin yaralarını sarmak ve bu acılı günlerde devletimize güç katmak için futbolun muazzam gücünü kullanmanın tam zamanı. Çünkü acımız her türlü günlük siyasi tartışmaların üzerindedir.

Bir kez daha ülkemize geçmiş olsun diyor; Milletimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

kesan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu