İş

Menemen’de 3 yılda 10 bin 200 vatandaş istihdam edildi

İzmir Menemen’de belediyenin İŞKUR hizmet noktasının çalışmaları sonucunda 10 bin 200 vatandaşa istihdam sağlandı. Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Pehlivan, “İstihdama katkı sağlayan firmalarımızla vatandaşlarımız arasında köprü olduk. Menemen’de belediyesiyle, kamu ve özel şubeleriyle büyük bir aileyiz.”

Menemen’de “İşsizler İşsiz Kalmayacak” sloganıyla başlatılan istihdam kampanyası, 3 yılda çok sayıda vatandaşın iş bulmasını sağladı. Menemen İŞKUR Hizmet Noktası aracılığıyla 10 bin 200 vatandaşımızın şirketlerde çalışmaya başlamasının ardından Menemen Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Pehlivan iş dünyasıyla bir araya geldi.

“İstihdam seferberliği başlattık”

İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak’ın da katıldığı ödül töreninde konuşan Aydın Pehlivan, “Göreve geldiğimiz andan itibaren ilçemizde işsizliği en aza indireceğimize dair söz verdik. Menemen bünyesindeki hizmet noktamızla iş birliği yaparak büyük bir istihdam seferberliği başlattık. Belediye ve pahalı şirketlerimiz. 3 yılda 10 bin kişi.” “200 hemşehrimizin şirketlere yerleştirilmesi bu çalışmanın ne kadar verimli olduğunun göstergesidir. Ayrıca ilçemize yerleşen kadınlarımızın, engelli vatandaşlarımızın ve depremden etkilenen vatandaşlarımızın da iş yapabilmesine özel önem verdik. istihdama katılın ve kendi ayakları üzerinde durun” dedi.

“Menemen’de yepyeni bir dönemi başlattık”

Konuşmasında Menemen Serbest Bölgesi’ne değinen Başkan Pehlivan, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Maltepe Mahallemiz ile İzmir Serbest Bölge arasındaki 1 milyon 501 bin metrekarelik parsel Menemen Serbest Bölge olarak ilan edildi. Çalışmaları devam eden ve projesi çizilen serbest bölge çalışmalarımız hayata geçirilecek.Başladığında ilk etapta 15 bin kişi istihdam edilecek.Bu istihdam sadece Menemen’e değil, aynı zamanda çok değerli bir ekonomik refah da sağlayacak. Ege için.Bu noktada aynı zamanda üreten Menemen’in yaşam standartlarını yükseltmek adına birçok projeyi hayata geçirdik.Çanakkale asfaltına batan çıkışımız tamamen Menemen’i geleceğe hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışan, farklı kimlikte, Ege’nin en büyük kütüphaneleri, Türkiye’nin en büyük tematik çocuk köyü, 1 milyon metrekare alanda gerçekleştirilen yol çalışmaları ve daha niceleriyle. “İlçemize istihdam sağlayan, aynı zamanda ülkemize katma değer yaratan siz ücretli firmalarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İl Müdürü Kadri Kabak da Menemen’in hizmet noktaları arasında şampiyon olduğunu belirterek, “Çok başarılı çalışmalara imza atıyor. Kendilerine, kurumum ve işi üstlenen herkes adına çok teşekkür ediyorum.” “

Konuşmaların ardından Önder Pehlivan, Kabak’a plaket takdim ederken, istihdamda başarılı olan firmalara da plaketleri takdim edildi. – İZMİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu