Ekonomi

Morgan Stanley PepsiCo’yu En İyi Seçime Yükseltti

Pazartesi günü Morgan Stanley, PepsiCo’yu (NASDAQ:PEP) Eşit Ağırlık’tan Fazla Ağırlık’a yükselterek şirketin içecek sektöründe ve genel olarak pazarda lider bir seçenek olduğunu vurguladı.

Firma, PepsiCo hisseleri için 190 $ hedef fiyat belirleyerek, önceki not indirimlerinin şirketin yüksek piyasa değeri ve aşırı iyimser finansal projeksiyonlarından kaynaklandığını açıkladı.

Şimdi ise bu endişelerin giderildiğinden eminler. Sonuç olarak, Morgan Stanley analistleri, PepsiCo’nun ilk çeyrekte en düşük operasyonel noktasına ulaşmasının ardından yılın ikinci yarısında önemli bir iyileşme bekleyerek şimdi aktif olarak hisse almayı öneriyor. PepsiCo’nun piyasa değerindeki son düşüşün aşırı olduğunu düşünen analistler, PepsiCo’nun Organik Satış Büyümesi açısından piyasa beklentilerinden ve rakiplerinden daha iyi performans göstermesini bekliyor.

Firma, 1) PepsiCo’nun son yedi yıldaki ilk ıskası olan dördüncü çeyrekte 170 baz puanlık önemli bir Organik Satış Büyümesi eksikliği, 2) dördüncü çeyrekten 2023’ün ilk çeyreğine kadar Organik Satış Büyümesinde 980 baz puanlık bir düşüş, 3) 2024 Organik Satış Büyümesi için tüm yıl için düşürülmüş bir tahmin ve 4) 2024’ün ilk çeyreği için tahmin edilen zayıf bir başlangıç göz önüne alındığında, PepsiCo için önemli bir iyileşmenin yaklaştığını öngörüyor.

Analistler, PepsiCo’nun Organik Satış Büyümesinin ilk çeyrekte %2,3 ile en düşük seviyeye ulaşacağını ve yılın başında benzerlerinin ve piyasa tahminlerinin biraz üzerinde seviyelere toparlanarak hem üçüncü hem de dördüncü çeyrekte %5-6’ya ulaşmasını bekliyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu