Haber

NATO Karargahındaki görüşmenin ardından Sözcü Kalın konuştu: Seçenekleri değerlendireceğiz

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimiyle çalkalanan İsveç ve Finlandiya, Türkiye’nin NATO kapısını çaldı. Ancak iki ülkenin terör örgütleriyle kurduğu bağlar nedeniyle Ankara’dan ‘veto’ geldi. Ankara’nın terör örgütleriyle bağlarını kesme çağrısına ve terör örgütü sempatizanlarının ülkelerindeki skandal eylemlerine göz yumulmasıyla oluşturulan Türkiye-İsveç-Finlandiya Daimi Ortak Mekanizma müzakereleri askıya alındı. Türkiye’nin açık ve keskin duruşu karşısında geri adım atan iki ülkenin somut adım atacaklarına dair güvence vermesinin ardından görüşmeler yeniden başladı.

TRIPLE TEPE NATO KARARĞINDA

Türkiye İsveç ve Finlandiya bugün Brüksel’de bir araya geldi. Görüşmede Türkiye’yi Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın temsil ederken, NATO yetkilileri de masada olacak. Toplantının gündeminde İsveç ve Finlandiya’nın taahhütlerini yerine getirip getirmediği ele alındı.

İSVEÇ HAZIRLADIKLARI TASLAĞI UNUTMADI

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson geçtiğimiz günlerde terörle ilgili yeni ceza yasasının mecliste oylanacağını duyurmuş ve “Bu yasa terör örgütlerine katılmayı ve finansman sağlamayı yasaklayacak” demişti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ankara’da yaptığı görüşmenin ardından müzakerelerin yeniden başlayacağı da duyuruldu.

TOPLANTI SONA ERDİ

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki NATO Karargahında düzenlenen Türkiye-İsveç-Finlandiya Daimi Ortak Mekanizması’nın üçüncü toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Brüksel’deki NATO Karargahında “Üçlü Muhtıra” çerçevesinde oluşturulan “Daimi Ortak Mekanizma”nın üçüncü toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın açıklamalarından;

Madrid’de imzalanan anlaşmanın uygulanmasını bekliyoruz.

Bir terör örgütünün bulunduğu ülkeyi değil, başka bir ülkeyi hedef alması, bu terör örgütüne müsamaha gösterilmesi gerektiği anlamına gelmez.

Atılacak adımlarda gecikme olması durumunda üyelik süreçleri uzayacaktır.

Sürecin bundan sonra nasıl işleyeceği biraz da bu ülkelerin atacağı adımlara bağlı. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımızdan alacağımız talimatla bu seçenekleri değerlendireceğiz.

Haberin Detayları Geliyor…

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza kullanabilirsiniz. (iOS, Android)Twitter’da yapabilirsin @haber7Hesabınızı takip edebilirsiniz.

Uygulama mağazası Google Oyun Takip etmek

 

elbeylihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu