Ekonomi

Niğde’de Ortak Akıl Toplantıları Başladı

Niğde’nin insani ve fiziki potansiyelinin hayata geçirilmesi, sürdürülebilir sosyoekonomik kalkınma ve kalkınmanın sağlanması amacıyla oluşturulan Ortak Akıl Toplantıları’nın ilki Vali Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi.

Ortak Akıl Toplantılarının ilki Vali Çelik ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. moderatörlüğünde gerçekleşti. Hasan Uslu ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Niğde Valiliği’nin toplumun tüm kesimleriyle istişare esasına göre düzenlediği Ortak Akıl Toplantıları’nın ilk oturumunun ardından değerlendirmede bulunan Vali Cahit Çelik, “İstişare yaparak yola çıktığımız toplantının ilkini gerçekleştirdik. Akademisyenlerimizle olmazsa olmazdır, sonrasında ilimizdeki sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, sanayi, turizm, tarım.” Madencilik, hizmet ve enerji departmanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu toplantının amacı şeffaflık, yönetişim ve katılım unsurları çerçevesinde öncelikle kamu-üniversite iş birliğini geliştirmek, üniversitemizin bilimsel birikimini ilimiz yararına uygulamaya, hizmete ve yatırıma dönüştürmektir. Kentin dinamiklerine ilişkin öneri ve görüşler bizim için çok değerli. İlk toplantımız oldukça verimli geçti. İlimizin turizm, tarım, sanayi ve sosyoekonomik açıdan kalkınmasına fayda sağlayacak bu toplantılarda ortaya konulan görüş ve önerilerin tek tek değerlendirilerek uygun görülenlerin eylem planına dönüştürülmesini diliyorum. . “Yine sistemli bir şekilde yapmayı planladığımız toplantılarda yapılan çalışmalar ve gerçekleşenler detaylı olarak ele alınacak” dedi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Ortak Akıl Toplantıları Niğde’ye ve Niğde halkına güzel şeyler getirecek. – NİĞDE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu