Haber

Polonya’da Vize İşlemlerinde Usulsüzlük İddiaları

Polonya Dışişleri Bakanlığı, ülkenin gündeminde olan vize süreçlerinde usulsüzlük iddiaları nedeniyle ülkenin tüm konsolosluk temsilciliklerinde özel denetim ve kontrol yapılacağını duyurdu.

Polonya haber ajansı PAP’ın haberine göre, Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau bugün yaptığı açıklamada, Bakanlığın konsolosluk bölümünde ve Polonya’nın tüm konsolosluk temsilciliklerinde özel bir inceleme ve kontrol yapılmasına ve Bakanlığın hukuki işler müdürünün görevden alınmasına karar verdiğini belirtti. ofisi, Jakub Osajda.

Rau ayrıca eski Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski’nin 31 temsilcilik ofisini kapatmasının ardından 2011 yılından bu yana vize başvurularını kabul etme görevini üstlenen tüm dış kaynak şirketlerinin sözleşmelerini feshetme kararı aldı.

7 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Polonya gazetesi Wyborcza, Polonya Dışişleri Bakanlığı’nın eylül ayı başında yüz binlerce göçmenin Avrupa’ya gelmesine izin vermiş olabileceğini iddia etti.

Wawrzyk, gazetenin Bakanlıktaki konsolosluk işleri ve vizelerden sorumlu kişinin Dışişleri Bakan Yardımcısı Piotr Wawrzyk olduğunu yazması üzerine görevden alındı.

Konuyla ilgili ilk soruşturma, Merkezi Yolsuzlukla Mücadele Bürosu’nun sağladığı kanıtlara dayanarak 7 Mart’ta başlatıldı.

Başsavcılık Organize Suç ve Yolsuzluk Dairesi Müdür Yardımcısı Daniel Lerman, savcının vize verilmesindeki usulsüzlüklerle ilgili soruşturmada şu ana kadar 7 kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu, bunlardan 3’ünün gözaltına alındığını söyledi.

Rzeczpospolita gazetesi ayrıca sistemin işleyişini bilen şirketler tarafından kolaylıkla manipüle edilebileceğini ve başvuru sahiplerinden “sistemi atlatmak” için 5 bin dolara kadar ücret kesildiğini iddia etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu