Haber

Şırnak’ta terörün kol gezdiği yaylaya devlet tarafından mesire yeri yapıldı.

Şırnak’ta terörün kol gezdiği yaylaya devlet tarafından mesire yeri yapıldı.

ŞIRNAK – Şırnak’ın Uludere ilçesinde AK Partili belediye başkanı, PKK’lıların bir zamanlar şenlik yaptığı Avaspi Yaylası’na dev bir mesire yeri yaptı. Terör bitince devletin milyonlarca yatırımı yaylalara uzandı.

Şırnak’ın Uludere ilçesinde 2019 yerel seçimlerinde belediyeyi kazanan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Belediye Başkanı Sait Ürek, ilçeye 6 kilometre uzaklıktaki ve güzelliği ile göz kamaştıran Avaspi Yaylası’na dev yatırım yaptı. doğa.

Yapımı tamamlanan ve halen faaliyette olan milyon dolarlık rekreasyon alanında futbol sahası, çocuk oyun alanı, piknik alanları, mescit ve kafeterya yer alacak. Yüksek rakımlı tanen dağlarının eteklerinde yer alan mesire yeri, günümüzde Uludereli, Uzungeçit ve Beytüşşebap halkının yoğun olarak kullandığı bir yaşam alanı haline geldi. Bir zamanlar teröristlerin şenlik alanı olarak kullandığı bölgede PKK’nın sonu gelince, bunu huzur ve güvenlik izledi, yatırımlar hız kazandı. Belediye Başkanı Sait Ürek, mesire alanındaki çevre düzenleme çalışmalarını incelemek için incelemelerde bulundu.

Vatandaşların Avaspi Yaylası’nda buraya gelip piknik yaptığını anlatan Ürek, “Buraya güzel bir mesire yeri yaptık. Sadece Uludere değil Uzungeçit ve Beytüşşebap ilçelerinden vatandaşlarımız da kullanıyor. Eskiden burada hiçbir şey yoktu. 2019 seçimlerinden sonra güzel bir hizmet getirdik.Buralara ışıklandırma yaptık.Ağaçlar, parklar, futbol sahaları, kamelya fidanları diktik. Yaz aylarında gece 12.00’ye kadar kalabilir. Sosyal aktivitelerimiz yaz aylarında başlayacak. Uludere ilçemize 3 adet rekreasyon alanı ve 12 adet oyun parkı yaptık. Daha önce, bunlar mevcut değildi. Devletimizin hizmetleri sınırsızdır. Yazın da festivalimiz olacak” dedi.

Önümüzdeki aylarda belediyenin bölgede barış şenlikleri düzenleyeceğinden bahsedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu