Haber

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sosyal Sorumluluk Projeleriyle Geleceğe Işık Tutuyor

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, sürdürülebilir kalkınmaya öncülük eden sosyal sorumluluk projeleriyle topluma değer katmaya devam ediyor. Kadın, çocuk ve gençleri odağına alan projelerle geleceğe anlamlı katkılar sağlamayı hedefliyor. Örnek kurumsal vatandaşlık vizyonunu benimseyen şirket, çocukların erken yaşta eğitim ve bilinçlendirilmesinden toplumsal cinsiyet eşitliğine ve gençlerin gelişimine kadar geniş bir perspektifle topluma değerli katkılar sağlamaya devam ediyor.

  Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, ülke ekonomisine sağladığı katkının yanı sıra ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitelerle birlikte yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle öğrencilerin bilinçlenmesine ve gelişimine destek oluyor. Şirket, çevre duyarlılığı, trafik bilinci ve teknik eğitime yönelik sosyal sorumluluk projeleriyle topluma değer katmaya devam ediyor. Yeni Toyota C-HR’nin üretim sürecinin tamamlanmasıyla birlikte yeni güç ve vizyonla projeleri hayata geçirerek toplumun daha sürdürülebilir bir geleceğe yönelik attığı adımlara katkı sağlamaya devam edecek.

Geleceğin Mühendisleri için İlham

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen teknik proje yarışı, öğrencilere araştırma ve geliştirme konusunda teşvik sağlıyor. Yarışma, geleceğin bilim insanlarını erken yaşta keşfetmeyi ve yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyor. Sakarya, Bilecik, Bolu, Düzce ve Kocaeli illerindeki tüm ortaokul ve liseleri kapsayan yarışma, öğrencilerin problem çözme becerileri ve analitik düşünme yeteneklerini destekliyor. 2006 yılından beri devam eden projeye 6000 öğrenci katılmıştır.

Çevre Konusunda Farkındalık Artırır

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, ilkokul öğrencilerine yönelik de farklı projeler yürüterek erken yaşta farkındalık yaratmayı hedefliyor. Çevre dostu bir üretici olarak çevre bilincini yaygınlaştırmak amacıyla ilkokul 5. sınıf öğrencilerine özel ortam türleri düzenlemektedir. Bu proje ile çocuklara çevre dostu üretim süreçlerini yerinde bizzat inceleme fırsatı verilmekte, çevre dostu tesislerin yanı sıra güneş enerjisi kullanım alanları da detaylı şekilde tanıtılarak çocuklara çevre bilinci kazandırılmaktadır. 2009 yılında başlayan bu anlamlı etkinliğe 8 binin üzerinde çocuk katılmıştır. Şirket, bu çalışmayla çocuklara sürdürülebilirlik ve çevre bilincini aşılayarak gelecekte yaşanabilir bir dünyayı mümkün kılacak vizyona katkıda bulunmaktadır.

Güvenli Geleceğin Temelleri Trafik Okuluyla Atılıyor

2010 yılından bu yana ilkokul 3. sınıf öğrencilerine trafik kuralları ve güvenli trafik geçişleri konusunda eğitim veren şirket, topluma faydalı, erken yaşta trafik bilincine sahip bireylerin yetişmesine katkı sağlıyor. Trafik güvenliği okulunda öğrenciler trafikle ilgili filmler izliyor ve trafik ışıklarında ve yaya yollarında güvenli geçiş çalışmaları yapıyor. Öğrenciler emniyet kemeri ve trafik görünürlük uygulamalarını yaşayarak öğreniyorlar.

Çocuklara Güvenli Trafik Bilinci Aşılanıyor

Toyota Otomotiv Sanayii Türkiye, 2006 yılından bu yana Trafik Haftası kutlamaları kapsamında Sakarya’da ilkokul 2. sınıf öğrencilerine yönelik fotoğraf yarışması düzenliyor. Trafik güvenliği konusunda farkındalığın erken yaşta artırılması büyük önem taşıyor. Fotoğraf yarışmasıyla çocuklar trafik sorunları üzerine düşünüp çözüm önerileri sunarak gelecekte güvenli trafik alışkanlıkları kazanmalarına yardımcı oluyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

hassa-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu