Haber

Yargıdan Covid aşısı kararı Kovid aşısı olmadığı için işten çıkarılan işçiye sevindirici haber

Covid aşısı olmadığı için işten çıkarılan işçiye müjde

Yargıdan covid aşı kararı

BURSA Dünyayı sarsan Covid sürecinin yankıları devam ediyor. Bölge Adliye Mahkemesi’nden Kovid aşısı olmadığı gerekçesiyle işine son verilen personel için sevindirici haber geldi. Mahkeme; Aşı olmadığı için alternatif çalışma yöntemleri uygulanmadan iş sözleşmesinin feshinin geçerli olmadığına hükmetti.

Bir şirkette Tıbbi İlaç Temsilcisi olarak çalışan genç, aşının solmadığı gerekçesiyle işine son verildi. Hakkını aramak için İş Mahkemesi’nin kapısını çalan mağdur genç, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 4. maddesine istinaden aşı olması için 3 gün süre verildiğini ve iş akdinin feshedileceğini belirtti. aşı olmaması ve o tarihte Covid’e yakalanması halinde geçerli bir nedenle işine son verilmesi. bildirildi. Aşı yaptırmanın en az üç ay sürdüğünü, bunların hepsi olmasa bile işverenin kendisini aşı olmaya mecbur bırakıp tam tersi bir durum nedeniyle işten çıkarması için hiçbir hukuki dayanağı olmadığını iddia etti. Karantina biter bitmez işine döndüğünü ancak iş sözleşmesinin feshedildiğini belirterek işe iade talebinde bulundu. Davalı şirketin avukatı ise patronun salgın nedeniyle İnsan Kaynakları Departmanı aracılığıyla tüm çalışanlara ve davacıya aşı yaptırmasını talep ettiğini, davacının İnsan Kaynakları’na bilgi verdiğini ileri sürerek davanın düşmesini talep etti. Davalı şirketin Kaynaklar Müdürü telefonla aşıya karşı olduğunu bildirdi. Mahkeme davanın kabulüne karar verdi. Kararı davalı şirket temyiz etti. Bölge Yargıtay emsal bir karar verdi.

Kararda, “21/07/2021 tarihli genelge ile Covid-19’lu risk kümelerine 3 ay sonra aşı uygulandığı, yani 3 ay içinde aşı yapılamayacağı belirtildi. karantina bittikten sonra davacı bu süreçte aşı olmadığı için işten çıkarılmıştır fesih işleminin hukuka uygun yapılmadığı açıktır ancak davacıya alternatif çalışma formülleri verilmemiştir. Farklı çalışma sistemlerinin önerildiğini sözlü olarak davacıya söylemesine, sözlü olarak alternatifler aranmasına, belgelerde herhangi bir delilin bulunmamasına, feshin tüm bu nedenlerle geçersiz olduğuna ve yönteme aykırı bir durumun bulunmadığına işe iade kararında ise davalının temyiz başvurusunun, temyiz gerekçesinin ve ilişkisinin uygun olmadığı anlaşıldığından, esastan reddedilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır.

Öte yandan davalı şirketin avukatı kararı Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay belgeyi onaylarsa, karar emsal teşkil edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu