Haber

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı son yolculuğuna uğurlandı

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde karşıdan karşıya geçerken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı, Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Fatih Camii.

Beyoğlu’nda AK Parti İl Merkezi önünde dün saat 22.00 sıralarında meydana gelen kazada, karşıdan karşıya geçmeye çalışan AK Parti İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı, otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. 43 yaşında vefat eden Baltacı için Fatih Mescidi’nde ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, AK Parti İstanbul Büyükşehir Toplantıya, Belediye Başkan adayı Murat Kurum, eski bakan Süleyman Soylu, milletvekilleri, belediye başkanları, kadın kolları teşkilatından çok sayıda meslektaş ve çok sayıda partili katıldı. Fatma Sevim Baltacı’nın eşi Muharrem Baltacı, ablası Ayşe Uzun ve kardeşleri de taziyeleri kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve cemaat, Baltacı’nın yanı sıra 95 yaşında vefat eden Sabriye isimli kadın için de cenaze namazı kıldı.

ERDOĞAN: “HABERİNİ ALDIĞIMIZDA VURULDUK”

Cenaze namazının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda musallada bulunan ve Allah’a veda edeceğimiz Fatma Sevim Baltacı bizim bacımızdır, yol arkadaşımızdır, yol arkadaşımızdır. Yine musallada olan Sabriye Hanım” dedi. 95 yaşında Allah’a veda edeceğiz. Her can ölümü tadar ve biz Allah’tan Allah’a geldik.” Geri döneceğiz, gideceğiz. Sabriye Hanım 95 yaşında bir büyüğümüzdür, umarım mekanı cennettir. Kızımız, ablamız, yol arkadaşımız ve yol arkadaşımız Fatma Sevim, dün gece bir kaza ile sonsuzluğa uğurlanacak. Kendisi 40 yaşında genç bir çocuk, kızımız, özellikle yol arkadaşı ve yoldaşımız. “Haberi aldığımızda gerçekten şok olduk. Davanın ve sahabelerin beklenmedik zamanlarda bu tür imtihanlara tabi tutulması kolay değil. Ama biliyoruz ki ölüm de hayat da bizim için birer imtihandır. İşte yine gidiyoruz. Böyle bir testle” dedi. . Baltacı’nın tüm sahabe ve yoldaşlarına sabır dileyen Erdoğan, cemaatten haklarının bağışlanmasını istedi. Erdoğan, “Umarım Rabbim bizleri cennetiyle, güzelliğiyle şereflendirir. İnanıyorum ki kızımız, evladımız, kız kardeşimiz Fatma Sevim de bu yoldan o sonsuz dünyaya gidecek, Rabbimizin müjdesine ulaşacaktır. . Tüm ailesine en kalbi duygularımla sabırlar diliyorum. Onları Allah’a havale ediyoruz, bundan daha hayırlıdır.” “Muhtemelen bir uğurlama olmayacak” dedi. Namazın ardından Fatma Sevim Baltacı’nın naaşı Edirnekapı Tokmaktepe Mezarlığı’nda toprağa verildi.

kemah-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu