Haber

Elazığ AK Parti’de art arda ‘gri pasaportlu’ istifalar

ELAZIĞ – 31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken il ve ilçelerdeki partilerin belediye başkan adayları belli oluyor. AK Parti’nin kalesi olarak görülen kentlerden Elazığ’da aday isimlerinin açıklanmasının ardından tepkiler sürüyor.

Gri pasaport skandalında adı geçen Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat’ın yeniden aday gösterilmesinin ardından AK Parti Baskil İlçe Başkanı Fuat Çetin, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Aday tanıtım toplantısına bir gün kala, adaylığı kesinleşen, gri pasaport skandalı ve yurt dışına insan kaçırma iddialarıyla adı yeniden gündeme gelen Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya da adaylığından çekildiğini duyurdu. Kaya, adaylıktan çekilme nedenini şöyle açıkladı: “AK Partili Akçakiraz Belediye Başkanı adayları ve Belde Belediye Başkanımız ile defalarca istişarede bulunduktan sonra hiçbir koşulda ve durumda bana destek vermeyeceklerini ve aralarında fikir birliğine vardıklarını belirttiler. kendileri.”

“Kentimiz ve partimiz adına, seçmenlerde kutuplaşma ve kaos yaratmamak adına adaylık sürecinden çekiliyorum.”

Ancak AK Parti’den istifalar bununla bitmiyor. Elazığ’da Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya’nın adaylıktan çekilmesinin ardından istifa haberi Akçakiraz İlçe Başkanlığı’ndan geldi. AK Parti Akçakiraz İlçe Başkanı Abdülselim Beyazıtlı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Abdülselim Beyazıtlı, “Gördüğüm zorunluluktan dolayı AK Parti Akçakiraz İlçe Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.”

AK PARTİ’DEN İSTİFA EDENLER YENİDEN REFAH PARTİSİNE GEÇİYOR

AK Parti’den istifa edenlerin ikinci adresi Refah Partisi oldu. Elazığ Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz’un istifa ederek Yeniden Refah Partisi’ne katılmasının ardından AK Parti’den aday olan ve geçtiğimiz günlerde istifa ederek Refah Partisi’ne yeniden katılan Ebubekir Irmak Sivrice Belediye Başkanı Adayı, Muhammed Septioğlu Palu Belediyesi Başkan Adayı, Nurettin Aslan Karakoçan Belediye Başkan Adayı olurken, İbrahim Ormanoğlu da Akçakiraz Belediye Başkan Adayı oldu. Alınan bilgiler istifaların artacağı yönünde.

sultanhisarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu