Ekonomi

Avrupa borsaları düştü, VIX yükseldi

Investing.com – Avrupa piyasaları bu Perşembe – dağ keçisi 35, CAC 40, DAX…- düşüşte ve yatırımcılar şirket kârlarına ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) bugün yayınlanacak son para politikası toplantısına bakıyor dakikalaraodaklanmış.

bankacıiçin (BME: BKT), “Bugün makro tarafta bazı veriler merkez bankası kararlarına daha fazla ışık tutabilir. Bej KitapFiyatlarda daha ılımlı bir artış ve işgücü piyasasında güç kaybı ile ekonomik aktivitede istikrarlı veya ılımlı bir düşüşe işaret etti.

“Avrupa’da bazı üyelerin 25 baz puan ve 50 baz puanlık artışı savunduğu ECB’nin 16 Mart’taki toplantısının tutanakları yayınlanacak. 4 MayısTürkiye’de son 25 baz puanlık artışla birlikte faiz oranlarını %3,25/3,75’e kadar yükselteceğini tahmin ediyoruz.”

Link Securities tarafından açıklandığı üzere, ” VIXOynaklık endeksi dün yeniden düştü ve bu, hisse senedi piyasalarının karşı karşıya olduğu birçok makroekonomik belirsizliğe rağmen yatırımcıların sakin olduğunu gösteriyor.”

Ancak, VIX Perşembe günü bu saatlerde %5 yükseldi ve faiz duyurularının ve merkez bankası tutanaklarının bu saatindeki piyasa oynaklığını yansıtıyor.

VIX, S&P 500 Endeksteki korku ve gerilimi veya ima edilen oynaklığı ölçer. Fiyat eyleminin genellikle S&P 500 ile ters bir korelasyonu vardır, yani S&P yükseldiğinde VIX düşer veya tersi olur.

Yahoo Finans“VIX’teki bir toparlanma, piyasa oynaklığında bir artışa işaret edebilir ve S&P 500’ün tersine dönmesine yol açabilir, bu da yatırımcıların iyi bilinen ‘Mayıs’ta sat ve git’ mali atasözünü dikkate almak isteyebileceklerini düşündürür.”

Link Securities, “Yatırımcıların hem Fed hem de Avrupa Merkez Bankası’nın gösterge faiz oranlarını yeniden artıracağını zaten kabul ettiğine inanıyoruz” dedi. diyor.

HABER: Laura Sanchez

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu