Ekonomi

BUTEXCOMP ile sektörlerin tedarik zinciri daha rekabetçi olacak

BURSA (İGFA) – Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Bölümler Programı kapsamında desteklenen Kompozit Malzemeler ve Teknik Dokuma Prototip Üretim ve Uygulama Merkezi Teknik Temel Projesi (BUTEXCOMP) kapsamında Tedarik Zinciri Eşleştirme Programı tanıtım toplantısı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yürütülmektedir. düzenlendi.

Firma yetkililerinin de katıldığı toplantı Bursa Teknoloji Uyum ve Ar-Ge Merkezi’nde (BUTEKOM) gerçekleştirildi.

BUTEKOM Genel Müdürü Murat Kurtlar, teknik dokuma ve kompozit malzeme kesimlerinde geleceğe yön veren bir çalışmaya imza attıklarını belirterek, “Kesintisiz ve uygun bir tedarik süreci, departmanların geleceği için değerli bir avantaj. En uygun talep taleplerinin yapılabilmesi, kapasite planlaması, tedarikçi kalite yönetimi ve sipariş karşılama her geçen gün daha fazla önem kazanmaktadır. Bu nedenle, tedarik zinciri işbirliği, bunları sağlamanın en aktif yoludur. BUTEXCOMP kapsamında bu kapsamda yapacağımız çalışmalar çok değerli olacak” dedi.

FİRMALARIN İHRACAT KAPASİTESİ ARTIRILACAK

tedarik zincirinin; Hammadde tedariğinden son kullanıcıya ulaşıncaya kadar geçen süreci kapsayan kritik bir sistem olduğunu belirten BUTEXCOMP Teknik Temel Uzmanı Serap Gültekin, KOBİ’lerin söz konusu programla eşleştirme yaparak daha fazla bilgi alışverişinde bulunmaları gerektiğini söyledi. Program ile bu yönde gelişmeye ve katma değerin artmasına katkı sağlayacaklarını söyledi.

haberakpinar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu