Haber

Çorlu tren kazası davası devam ediyor

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin hayatını kaybettiği, 340 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili hakkında kamu davası açılan 13 sanığın davasına devam edildi.

Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda görülen 16. duruşmasına sanıklar Çerkezköy Yolu Bakım Onarım Şefi Özkan Polat, Köprüler Şefi Çetin Yıldırım, Demiryolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, sınır bakım onarım memuru Celaleddin Çabuk, TCDD katıldı. Üst yapı. Sorumlu 1. Bölge Bakım Servis Müdür Yardımcısı Levent Kaytan, 1. Bölge Bakım Servis Altyapıdan Sorumlu Müdür Yardımcısı Nizamettin Aras, yol kontrolörü Burhan Ortancil, Bakım Servis Müdürü Mümin Karasu, Bakım Servis Alanlarından Sorumlu Müdür Yardımcısı Levent Meriçli, TCDD 1. Bölge Müdürü Nihat Aslan, Toplantıya mühendisler Tevfik Baran, Başkan Deniz Parlak ve Kubilay Obura, kazada ölen, yaralananların yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşma, yoklamanın ardından önceki oturumda istenen bilgi ve belgelerin okunmasıyla başladı.

Sanıkların ek bilirkişi raporunu inceledikten sonra yazılı ifade verdikleri belirtildi.

Tanık Gürel Yaprak, kaza anında yol bakım şefliğinde görev aldığını söyledi.

Kazayı evdeyken telefonla öğrendiğini belirten Yaprak, “Bana kazanın aşırı yağış nedeniyle meydana geldiği söylendi. Daha önce kazanın olduğu yerde menfez ve su kanalını temizlemiştik. Kazadan önce o havalandırmada sorun yoktu. Programla hava durumunu takip etmeye başladık. Kazadan önce menfezde üst bakım çalışması yapılıyordu. O zamanlar yol bekçisi yoktu ama olsa daha iyi olurdu. yol bekçileriydi.” söz konusu.

Katılımcı avukatlardan bazıları mahkemeden, üst düzey TCDD yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasını ve kaza yerinde bilirkişi incelemesi yapılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, katılan avukatların taleplerini reddederek, vakfa ilişkin mütalaa hazırlanması için belgenin Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilmesi hususunun değerlendirilmesine, taraflara davaya ilişkin beyan ve savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesine karar verdi. Savcının vakıf hakkında mütalaa vermesinin ardından vakıf hakkında açıklama yapıldı.

Duruşma 23 Kasım 2023’e ertelendi.

Öte yandan duruşma öncesi Bulvar Yolu Santral Işıklar mevkiinde toplanan küme, ellerinde pankartlarla sloganlar atarak Çorlu Halk Eğitim Merkezi önüne geldi.

Kazada kızını, erkek kardeşini ve yeğenini kaybeden Zeliha Alım, gazetecilere yıllardır adalet aradıklarını söyledi. Alim, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Kazada oğlu ve eşi hayatını kaybeden Mısra Öz, adil bir karar beklediklerini söyledi.

tren kazası

Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 8 Temmuz 2018’de Çorlu yakınlarında bazı vagonlarının devrilmesi sonucu 25 kişi hayatını kaybetti, 340 kişi de yaralandı.

İddianamede, sanıklar Turgut Kurt, Özkan Polat, Çetin Yıldırım ve Celaleddin Çabuk’un, “taksirle ölüme ve yaralamaya sebebiyet verme” suçundan, “taksirle ölüme ve yaralamaya sebebiyet verme” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi. “kazanın meydana gelmesinde esasen kusurlu” olmak.

9 Eylül’de Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaşan bilirkişi raporları ve değerlendirmeler sonucunda soruşturmanın genişletilmesine karar verildi. , Tevfik Baran Lider, Deniz Parlak ve Kubilay Obura ise Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.

Dava kapsamında TCDD 1. Bölge Müdürlüğü Bakım Servis Müdürü Mümin Karasu 10 Ekim 2022’de tutuklanmış, itiraz üzerine Çorlu 2. Ağır Ceza Mahkemesi Karasu’nun 25 Kasım 2022’de yurt dışına çıkma yasağı getirilerek tahliyesine karar vermişti. ülke.

ortacaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu