Teknoloji

İddia: Apple, Karma Gerçeklik Gözlüklerini Yine Geciktiriyor

Teknoloji devi Apple dün yaptığı açıklamada, yıllık geliştirici konferansı WWDC’nin 2023 ayağının 5-9 Haziran tarihleri ​​arasında düzenleneceğini duyurdu. Konferansta iOS 17’den MacBook Air ve 15 inç ekranlı MacBook Pro’ya kadar pek çok şeyin tanıtılması bekleniyor.

Şirketin WWDC’de duyurmasını beklediğimiz şeylerden biri de yıllardır üzerinde çalışılan karma gerçeklik gözlükleriydi. Ancak ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo olmayabilirtezler gösterdi.

Apple, oyunun seri üretimini tekrar erteledi

Kuo’nun bugün attığı tweet’e göre Apple, karma gerçeklik başlığını duyurdu Seri üretimi bir kez daha erteleyin kararı aldı. Ardından da merakla beklenen gözlüğün haziran ayındaki konferansta görünmeyebileceğini sözlerine ekledi. Ünlü analist, Apple’ın gözlüğünün bir ” “iPhone etkisi” yaratıp yaratmayacağı konusunda pek iyimser değil.diyor.

İddiaya göre gözlüğün seri üretimi 2023’ün üçüncü çeyreğine ertelendi. Bu gecikme aynı zamanda cihazın 2023 sevkiyatının beklenenden çok daha düşük olacağı anlamına da geliyor. 200-300 binDaha önce verilen bilgilerde bu büyüklüğün 500 bin civarında olmasının beklendiği ifade edilmişti.

Apple’ın cihazla ilgili endişeleri; Bunun ekonomik gerileme, cihazın ölçeği, yüksek fiyatı, kulaklık ekosisteminin ve uygulamalarının hazır olmamasından kaynaklandığı ileri sürülüyor. Kuo ayrıca cihazın 3.000 ila 4.000 dolarOldukça yüksek bir fiyata sahip olabileceğini söylüyor.

Şirketin ortalığı iyice karıştıran karma gerçeklik gözlüğü hakkında son dönemde bilgiler çoğaldı. Cihazın geçtiğimiz günlerde şirkette tanıtıldığı görüldü. Öte yandan Siri ile uygulama oluşturma, göz takibi gibi pek çok zarif özellikle gelebileceği ve “Reality Pro” ismine sahip olabileceği belirtildi. Son olarak cihazın işletim sisteminin ‘xrOS’ olacağını ekleyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu