Ekonomi

James Hardie Industries Güçlü Üç Aylık Kazançlarıyla Tahminleri Geride Bıraktı, Hisseler Değer Kazandı

SYDNEY & CHICAGO – Küresel inşaat başkanı James Hardie Industries plc (NYSE:JHX), bugün 31 Aralık 2023’te sona eren üçüncü çeyreği için güçlü mali performans duyurdu.

Şirket, geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla %39’luk önemli bir artışla 179,9 milyon ABD doları tutarında düzeltilmiş net gelir bildirdi. Hisse başına düzeltilmiş kazanç (EPS) da %41 artışla 0,41 dolara yükseldi ve analistlerin 0,39 dolarlık tahminlerini aştı. Çeyrek gelir, hem 959,66 milyon ABD Doları tutarındaki fikir birliği iddiasını hem de önceki yılın rakamını aşarak 978,3 milyon ABD Dolarına ulaştı; bu da şirketin ürünlerine olan güçlü talebi yansıtıyor.

Şirketin CEO’su Aaron Erter, etkileyici sonuçları ekibin güvenliğe, müşteri ortaklıklarına ve uzun vadeli büyüme stratejilerine olan bağlılığına bağladı. Şirketin pazardaki ivmesine vurgu yapan Erter, “Üstün değer önerimiz müşterilerimizin büyümesine ve başarılı olmasına yardımcı oluyor” dedi.

Kuzey Amerika Fiber Çimento Segmentinde satışlar %13 artışla 727,0 milyon ABD dolarına ulaşırken, hacimler %9 arttı. Asya Pasifik Fiber Çimento Segmenti satışlarda %21’lik bir artış kaydederken, Yeni Zelanda hacimleri en güçlü performansı gösterdi. Avrupa Yapı Ürünleri Segmenti, öncelikle stratejik fiyat artışları ve Yüksek Değerli Ürünlerdeki büyüme nedeniyle satışlarda %8’lik bir artış yaşadı.

Kazanç duyurusunun ardından James Hardie’nin hisse senedi fiyatı %4,1 oranında arttı; bu da şirketin mali başarısına yatırımcıların olumlu tepki verdiğini gösteriyor.

İleriye dönük olarak şirket, 2024 mali yılının dördüncü çeyreği için düzeltilmiş net gelirin 165 milyon dolar ortası ila 185 milyon dolar aralığında olacağını tahmin etti. Bu aralığın orta noktası olan 175 milyon ABD doları piyasa beklentileriyle uyumludur. Mali yılın tamamı için sermaye harcamalarının yaklaşık 515 milyon ABD Dolarına ulaşacağı tahmin ediliyor.

James Hardie’nin CFO’su Rachel Wilson, şirketin 0,65x kaldıraç oranı ve 1 milyar doların üzerindeki likiditesiyle güçlü mali pozisyonunun altını çizdi. Şirket, sermaye tahsis stratejisinin bir parçası olarak hisse geri alım programını sürdürmeyi ve piyasa talebine yanıt olarak organik büyümeye ve kapasite genişletmeye odaklanmayı planlıyor.

Genel olarak, James Hardie’nin finansal sonuçları ve iyimser beklentileri, şirketin çetin bir pazar ortamında yol alma ve kendini başarıya yönelik konumlandırma yeteneğini yansıtıyor.

InvestingPro İçgörüleri

James Hardie Industries plc (NYSE:JHX), son üç aylık raporunda, şirketin performansını ve potansiyelini anlamak isteyen yatırımcıların ilgisini çekebilecek çeşitli olumlu ölçümler ve InvestingPro İpuçları ile uyumlu etkileyici mali sonuçlar açıkladı.

InvestingPro Data’nın öne çıkan verileri arasında şirketin sektördeki önemli varlığına işaret eden 16,86 milyar dolarlık güçlü piyasa değeri yer alıyor. F/K oranının 29,72 gibi nispeten yüksek olması, yüksek kazanç çarpanını yansıtıyor olsa da, bu durum piyasanın şirketin gelecekteki büyüme beklentilerine olan güveninin bir göstergesi olabilir. Ayrıca P/B oranının 9,43 olması, piyasanın şirketin varlıklarına oldukça yüksek fiyat biçtiğini gösteriyor.

InvestingPro’nun öne çıkan tüyolarından biri, yönetimin agresif hisse geri satın alma stratejisidir; bu, şirketin değerlemesine ve gelecek beklentilerine olan güveni gösterebilir. Ayrıca analistlerin önümüzdeki döneme ilişkin faydalarını revize etmeleri şirketin mali görünümüne ilişkin iyimserliğin artmasına neden oluyor.

Yatırımcılar, daha ayrıntılı analizleri ve şirketin nakit akışlarıyla düşük fiyat dalgalanmalarını ve faiz ödemelerini nasıl yönetebileceğine ilişkin ek InvestingPro İpuçlarını keşfetmek için https://www.investing.com/pro/JHX adresini ziyaret edebilir. James Hardie Industries için şirketin mali durumu ve hisse senedi performansına kapsamlı bir bakış sağlayan toplam 16 InvestingPro İpucu bulunmaktadır.

InvestingPro’nun sunduklarını daha derinlemesine incelemek isteyenler PRONEWS24Kupon kodunu kullanarak yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ek %10 indirim alabilir, güçlü finansal bilgilere ve uzman görüşlerine erişebilirler.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haberkaratay.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu