Teknoloji

Koltuğun Otomobil Üretimini Sonlandıracağı Resmi Olarak Açıklandı: Peki Ne Üretecek?

İspanyol otomobil devi Volkswagen çatısı altında çalışıyor Koltuk dikkat çekici argümanlarla uzun süredir gündemde. Aranızdan hatırlayanlar olacaktır; Birkaç ay önce sizlerle paylaştığımız bir haberimizde Seat’ın çizilecekİddialardan ve konuyla ilgili yapılan resmi açıklamalardan. hakkında konuştuk . Konuyla ilgili son gelişmeler markanın yolun sonuna geldiğini ortaya koyuyor.

Volkswagen CEO’su Seat’ın geleceğine ilişkin açıklamalarda bulundu Thomas Schafer oldu. Almanya’da düzenlenen 2023 IAA Mobility etkinlikleri kapsamında konuşan Schafer, Seat’ın geleceğine ilişkin sorulara çarpıcı bir yanıt verdi. Volkswagen CEO’su şunları söyledi: ” Seat’ın geleceği Cupra’dır.“Cupra’nın araba üretimi devam edecekancak Seat için farklı bir plan içerisinde olduklarını açıkladı.

Mevcut modeller kendi bünyesinde üretilmeye devam edecek. Bu değil…

Thomas Schafer tarafından yapılan açıklamaya göre Seat, halihazırda sattığı otomobilleri, yaşam döngüleri tamamlanana kadar üretmeye devam edecek. devam edecek . Hızlıca bir taban puan verelim; Koltuk şimdilik rastgele bir modelden pes etmedi . Yani Leon, Ibiza, Arona ve Tarraco gibi modeller için artık resmi bir üretim tarihi bulunmuyor.

Volkswagen CEO’su şirketin Seat için yeni bir rol üzerinde çalışmaya devam ettiğini söyledi. Avrupa Birliği yazılarına göre Volkswagen’in aynı sektörde hem Seat hem de Cupra’ya aynı anda yatırım yapması yapamayacağın Schafer, Cupra’nın Avrupa’nın en hızlı büyüyen markası haline geldiğini ve Volkswagen’in Cupra’ya yatırım yapmaya devam edeceğini hatırlattı. Yani Seat Volkswagen’in atılanBir marka haline geldi.

Gelin önce Cupra’nın geleceğine bakalım

*Elektrikli Cupra Raval.

Kurulduğu ilk günden bu yana Seat’ın yüksek performanslı ve premium markası olarak bilinen Cupra 2018’den beri bağımsız bir marka. Geçmişte Seat’ın tanıttığı otomobillerin çoğunlukla lüks versiyonlarını satan markanın artık Raval gibi kendi otomobilleri de bulunuyor. elektrik dönüşümüMarka, Volkswagen’in yapacağı yatırımlarla ana akım otomobil üreticileri arasında yer almaya devam edecek.

Peki Seat?

*Koltuk Minimo.

Seat’ı Türkiye’deki otomobillerden tanıyor olsak da şirket, başta İspanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde faaliyet gösteriyor. elektrikli motosiklet ve scooter da satıyor. Yukarıda Seat’ın konsept aracı görülüyor” minimo Anlıyorsun. Volkswagen CEO’su Seat’ın geleceği hakkında değil, Seat Minimo hakkında bir şey söylemedi. eğer web sitesine gidersen, Bu araç Seat’tan” geleceğe dair vizyonumuz” sloganıyla sergilendiğini göreceksiniz. Aslında bu açıklama Seat’ın geleceğinin kesin olduğunun açık bir göstergesi.

*Seat Mo 125 Performance elektrikli motosiklet.

Seat için en büyük olasılık, arabalardan daha fazlası mikro  mobilite odaklı araçlar üreteceğini söyledi. Cupra otomobil üretirken, Seat insanların şehir içi ulaşım sorununu çözmek için alternatif çözümler üretecek. Elbette bu, Seat’ın birkaç yıl içinde otomobil segmentinden çekileceği anlamına gelmiyor. Şirket bir süre otomobil üretmeye devam etti ve daha sonra tamamen taraf değiştirecek..

Bu apaçık; Volkswagen’in Seat’ı “harcamayacağını” düşünüyorsanız, Hatalısınız . Thomas Schafer, Seat adına geçmişte yaptığı bir açıklamada, ” Genç müşteriler için giriş seviyesi bir marka“Durum böyleyken ve Cupra cephesinde işler çok iyi giderken Volkswagen, Seat’ın gözlerine bakmayacak

adalarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu