Haber

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kuşadası’nda düzenlenen turizm istişare toplantısına katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen turizm istişare toplantısına katıldı. Aydın turizminin 12 aya çıkarılması için yapılması gerekenlerin görüşüldüğü toplantıda konuşan Bakan Ersoy, “Kuşadası’nın benim kalbimde ayrı bir yeri var. Turizm sektörüne 1985 yılında Kuşadası’nda başladım. Turizmdeki hedefimiz; Türkiye bu yıl 60 milyon ziyaretçi, 60 milyon ziyaretçi var.” “Milyarlarca dolar gelir elde etmek” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, temaslarda bulunmak üzere Aydın’a geldi ve Kuşadası’nda düzenlenen turizm istişare toplantısında bölgede faaliyet gösteren sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Kuşadası’nda 5 yıldızlı otelde düzenlenen toplantıya AK Parti MKYK Üyesi Umut Tuncer, AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, AK Parti Kuşadası Belediye Başkanı Adayı Esat Altungün, AK Parti İlçe Başkanı Fatih katıldı. Sarıgöz, Kuşadası Otelciler. Dernek (KODER) Başkanı Tacettin Özden, Kuşadası Otelciler Birliği (KODER) Başkan Yardımcısı Serdar Köroğlu, Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) Başkanı Serdar Akdoğan, meslek odası temsilcileri ve çok sayıda turizmci katıldı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, toplantıda yaptığı konuşmada, yerel yönetimler ile merkezi hükümetin iş birliği içinde çalışmasının önemine değindi. Kuşadası’nın turizm potansiyelinin yüksek olduğunu kaydeden Savaş, turizmin kente 12 aya yayılması için çalıştıklarını söyledi.

“2028’e kadar iddialı hedefler koyuyoruz”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kuşadası’nın kendisi için değerli bir turizm kenti olduğunu belirterek, “1985 yılında burada turizm sektörüne başladım. Dolayısıyla Kuşadası’nı çok iyi tanıyorum. Türkiye, dünyada hızla gelişen ülkelerden biri.” Salgının turizm sektöründeki olumsuz etkilerini atlattık.” Turizm sektörü açısından 2023 yılı aslında zor geçti. Geçtiğimiz yıl, deprem felaketine ve Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaşa rağmen yine de rekorlarla dolu bir yıl oldu. Rakamlara baktığımızda 54,3 milyar dolar değerinde 56,7 milyon ziyaretçiyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yılı oldu. Güzel bilgiler edindiğimiz bir yıl oldu. Türkiye bundan sonra 2028 yılına kadar çok iddialı hedefler koydu. Her yıl rekor kırmayı hedefliyoruz. Bu yıl Türkiye olarak turizmde hedefimiz 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar gelir elde etmek. İlk veriler de oldukça yeterli. Kuşadası, “Kruvaziyer turizmi açısından da çok pahalı bir şehriz. İnşallah 2024 yılında Kuşadası Limanı’na çok daha fazla gemi yolcusu gelecek” dedi.

“Hafriyat bütçelerini artırdık”

Türkiye’nin arkeolojik zenginliğinin yüzde 10’unun kazılarla ortaya çıkarıldığını belirten Ersoy, sözlerini şöyle tamamladı:

“Yine de bu zenginliklerin yüzde 90’ı aslında yeraltında. Kazdığınızı koruyamıyorsanız, restore edip üst yapı oluşturamıyorsanız yer altında tutmak daha faydalı olur. Kaynak aktarımını doğru ve düzenli yapmanız gerekiyor. Önce kazın, sonra koruyun, sonra restore edin, üst üste alırsanız o zaman Kazmak faydalıdır. Ancak bunlar bizi turizmde rakiplerimizden farklılaştıran, cazibe noktası haline getiren çalışmalarımızdır. Göreceksiniz. Bugün Afrodisias’ta çok ciddi bütçeler ayırdık. Örnek vereyim. 2019 yılında kazı bütçemiz 36.7 milyon liraydı. Geçen yıl bu rakam kazı ve onarım içindi. “Bütçeyi 1.1 milyar liraya çıkardık.” kazılar dahil. Bu yılın bütçesi 6 milyar lira olacak. Yani bütçeleri çok ciddi artırıyoruz. Hafriyat liderlerimiz bize projelerini gönderiyor ve biz de bu yıl itibarıyla tüm projeleri hızla hayata geçiriyoruz.” – AYDIN

enez-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu