Haber

Lise öğrencisinin ölümüne neden olan sürücü yeniden yargılanacak

ESMA TURAN

Muğla Menteşe ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan lise öğrencisi Sıla Akgül’ü (15) vurarak ölümüne sebep olan ve 24 bin 300 TL para cezasına çarptırılan Tolga Yağcı (29), çıkarıldığı mahkemenin ardından yeniden yargılanacak. karar temyiz üzerine bozuldu. Akgül’ün ailesinin avukatı Didem Alaca, “İtirazlarımız kabul edildi. Mahkeme cezanın paraya çevrilemeyeceğine karar verdi. Aileyi rahatlattı. Adaletin yerini bulması için süreci takip edeceğiz.”

Muğla 14 Aralık 2022’de Menteşe ilçesine bağlı Salihpaşalar Mahallesi’nde lise öğrencisi Sıla Akgül’e yolun karşısına geçmeye çalışan Tolga Yağcı’nın kullandığı 48 YP 233 plakalı otomobil çarptı. Çarpışma sonucu Akgül hayatını kaybetti. Olayın ardından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen sürücü Tolga Yağcı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak 33 gün sonra serbest bırakıldı.

Yağcı’nın tutuksuz yargılandığı davanın karar duruşması 19 Ekim 2023’te Muğla 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme daha önce Yağcı’ya 3 yıl 4 ay hapis cezası vermiş ve cezayı 24 bin 300 TL para cezasına çevirmişti. Ayrıca Tolga Yağcı’nın ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ve Akgül’ün ailesi, ‘temel cezanın düşük olduğu ve hapis cezasının para cezasına çevrilmesinde usul ve hukuka aykırılık olduğu’ gerekçesiyle mahkemenin kararına itiraz etti. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesi sanığa verilen cezayı düşük bularak yeniden yargılanmasına karar verdi.

“AİLESİNE BİRAZ AZ SU AKTI”

ANKA konuyla ilgili HaberlerAjansa konuşan Sıla Akgül’ün aile avukatı Didem Alaca, şunları söyledi:

“Muğla 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararının ardından İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’ne basit taksirle değil bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme konusunda itiraz ettik. İtirazlarımız kabul edildi. Mahkeme para cezasının uygulanamayacağına karar verdi. Belgeler yeniden yargılama yapılmak üzere Muğla 3’üncü Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. “Asliye Ceza Mahkemesi’ne geri gönderildi. Önceki cümle iptal edildi. Daha ağır bir ceza alacak ve para cezasına çevrilmeyecek. Ailesi biraz rahatladı. Adaletin yerini bulmasını sağlamak için süreci takip edeceğiz.”

Kaynak: ANKA / Yerel

guneysinirajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu