Sağlık

Sabah aç karnına kahve içmenin zararları: Aç karnına kahve içmek faydalı mıdır yoksa kilo verdirir mi?

Keyif aldığımız Türk kahvesini tükettiğimiz ölçüm aralığı kadar, tükettiğimiz zaman dilimi de önemlidir. Sağlığımız açısından günün herhangi bir saatinde kahve içmek uygun olmayabilir. Bazıları sabahları şekersiz sade kahve içmenin sağlığa faydalı olduğunu savunurken, bazıları da zararlı olduğuna inanıyor. İşte soruların yanıtları: Aç karnına Türk kahvesi içmenin faydaları ve zararları nelerdir? Bulantıya neden olur mu?

KAHVE İÇMEK ZARARLI MI?

İçerdiği güçlü antioksidanlar sayesinde kahve sağlığımıza birçok açıdan faydalıdır. Kılcal damarlardaki kan akış hızının %30 oranında artmasını sağlar, hafızayı güçlendirir, kalori yakımını hızlandırır, depresyon oranını azaltır, karaciğer ve kalp hastalıklarını önler, ağrıları azaltır ve tip 2 Diyabet riskini önler.

Günde ortalama 300-400 mg kafein tüketmek genel olarak sağlıklıdır. (500 mg’dan fazla almayın). Kahvenin türüne göre değişmekle birlikte ortalama bir fincan kahvede 80 – 200 mg kafein bulunmaktadır. Gün içerisinde ortalama 3-4 fincan kahve içebilirsiniz.

ÇOK FAZLA KAHVE İÇMEK…

Tüm bu faydalarının yanında çok fazla kahve tüketmek elbette ki oldukça zararlıdır. Yüksek dozda kafein tüketmek aynı zamanda uyku sırasında huzursuzluk, uykusuzluk ve kaygı gibi rahatsızlıklara da neden olur. Bunların dışında fazla kafein de Kalsiyum ve Demir emilimini yavaşlatır.

AÇIK KARINLA KAHVE İÇMEK

Vücudumuz tükettiği besinleri sindirmek için midede hidroklorik adı verilen bir asit salgılar. Ne kadar aç kalırsak bu asit o kadar fazla salgılanır. Henüz doymamış boş bir mide, artan asit seviyesini nötralize edecek besin bulamaz. Midenin mevcut durumu bu şekilde iken, aç karnına çok fazla kahve içmek zamanla kronik hazımsızlık, mide yanması, mide ekşimesi, reflü, ülser vb. durumlara neden olabilir. rahatsızlığa neden olur.

KİLO VERİR Mİ?

Kilo vermek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği kahve, yağlardan kurtulmak isteyenlere de oldukça başarılı sonuçlar veriyor. Metabolizmayı hızlandıran kahve türleri şekersiz tüketildiği takdirde diyet listelerine büyük katkı sağlar. Beslenme uzmanları, diyet yapanların ara öğünlerde şekersiz ve kremasız kahve içmelerini öneriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu