Haber

Özgür Özel: “Abdullatif Şener’i listemize alıp oy kullandırdığımız CHP’lilerden özür dilemek dışında buraya taşıyamadık…

CHP Küme Lideri Özgür Özel; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Merdiven altı kapkaççılara kapılmayın. Spor Diyanet İşleri Başkanlığımız Diyanet İşleri Başkanlığımızın açıklamalarıyla ilgili olarak size iş var, “Merdiven altına yönlendirmeyin, merdiven altından cezayı kaldırmayın Sayın Erdoğan. Bunu yapan sizsiniz. Konudan siz sorumlusunuz. Ama bu sorumluluğu üstlenmek yerine bu ifadeleri kullanıyorsunuz. Bunu kabul etmemiz kesinlikle mümkün değil” dedi. Er, Abdullatif Şener’in açıklamalarına, “Abdullatif Şener’i listemize alıp oy kullandırdığımız, buraya taşıyamadığımız CHP’lilerden özür dilemekten başka söylenecek bir şey yok. Yoksa kendisi bir çıkmazda değil. cevaba layık bir tavır.”

CHP Küme Lideri Özgür Özel, TBMM’de; gündemi değerlendirerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Konuşmasından satır başları şöyle:

“ŞU ANDA ADIYAMAN MİLLETVEKİLİMİZ SAVCILIKTA, BİLGİ ALMAKTADIR: Bugün yine tüm Türkiye’yi sarsan can sıkıcı bir olaydan bahsediyoruz. 12 yaşında bir evladımızı kaybettik. Abdulbaki Dakak, ayrılmak istediği yurtta Semerkand’a bağlı bir medresede ölü bulundu. Bu konuyla ilgili olarak İnsan Hakları Komisyonu’ndan 3 milletvekilimiz; Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ve Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’ı atadık. Şu anda Adıyaman Milletvekilimiz savcılıktan bilgi alıyor. Arkadaşlarımız aileye ulaşmaya çalışıyor. Bu konuyu her yönüyle araştırmak zorundayız.

MERDİVEN ALTLARINI KİM AÇTI, KİM KORUYOR : Bu arada AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama vatandaşın aklıyla, vicdanıyla alay eden bir açıklamadır. ‘Yaz tatili geliyor, Diyanet’in teşkilatlarına veya bakanlığa gidin, merdiven altı yerlere değil’ diyor. Bu yer altı mekanlarını kim açtı? Onları kim koruyor? Bugün Türkiye’de 2000 civarında ruhsatsız, ruhsatsız, kaçak medrese olduğunu biliyoruz. 2013 yılına kadar bu tür yerleri açmanın 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası vardı. Recep Tayyip Erdoğan görevden alındı. O günden sonra bu kaçak medreseler patlamış mısır gibi her kasaba ve kasabada boy göstermeye başladı. Caydırıcı ceza yok. Yasal değil, merdiven altı ama cezası yok.

MERDİVEN ALTINA YÖNLENDİRMEYİN, FİNANSAYI MERDİVEN ALTINDAN ÇIKARMAYIN BAY. ERDOĞAN: Bugün ‘buraya gitmeyin’ diyor. Gitmiyorlarsa, neden oradalar? Neden göz yumuyorsun, neden cezalandırmıyorsun? Daha da kötüsü 2016 yılında Karaman’da KAİMDER ve Ensar’a bağlı 10 çocuğu istismar eden ve büyük infiale yol açan Ensar Vakfı olayı sonrasında ne yaptılar biliyor musunuz, Ensar’ın yurdundaki çocuklar küçük yaştaydı, o güne kadar bu vakıflar lise üstü yurtlar açabildik. Ensar’ın yurtlarını suç olmaktan çıkarmak için ortaokul seviyesine indirdiler. Bugün ‘merdivenlerin altına girmeyin’ diyor. Onu merdiven altına yönlendirmeyin, merdiven altındaki cezayı kaldırmayın Sayın Erdoğan. Bunu yapan sensin. Sorundan siz sorumlusunuz. Ama bu sorumluluğu üstlenmek yerine bu terimleri kullanıyorsunuz. Bunu hiçbir şekilde kabul edemeyiz.

BU KONUYU SONUNA KADAR TAKİP ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ: İnsan Hakları Komisyonu üyelerimizin raporuna göre konuyu Meclis’te takip etmeye devam edeceğiz. Biz de Urfa’da takip etmeye devam edeceğiz. Türkiye’de bu konuyu sonuna kadar takip etmeye devam edeceğiz.”

“ABDULLATİF ŞENER’İN AÇIKLAMALARINI KORKUNÇ VE KANIMI DONDURARAK İZLEDİM”

Özel, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Abdüllatif Şener’in açıklamalarının sorulması üzerine Özel, “Abdüllatif Şener’in açıklamalarını acıyarak ve donarak izledim. Açılırken, Abdüllatif Şener’in Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurulduktan sonraki sürüklenişini deşifre ettiği bir dönemde CHP listelerinde yerini buldu. Sözde kendisine isyan eden ‘Erdemler Hareketi’ toplumun vicdanlı muhafazakar kesimlerini dile getirdi: “Önderlik yerinde yer bulduysa o arkadaşı hak etti ama o arkadaşa bir özür borçluyuz. Kendisine oy veren CHP seçmenine bir özür borcumuz var. Abdüllatif Şener bu tavrından sonra partiye üye oldu. İkinci turdan önce istifa etti. Orada da suçüstü yakalandı.” İkinci tipte Cumhurbaşkanı’na oy vermedi, birinci tipte de oy vermedi. Vicdanı kara, yüreği kuru. Millete ihanet eden anlayışa ne denir? Sırf teşekkür edilmesi gereken bir günde bir daha alan açmadı diye ona alan açan parti, böyle bir anlayışa ne denir ki, bunun bir daha olmaması için elimizden geleni yaparız. Seçim sonucundan ders çıkarmalıyız Abdüllatif Şener’in seçildiği seçim sonucundan da ders çıkarmak lazım Burada sadece şunu söylüyoruz CHP’lilerden özür dilemekten başka diyecek bir şeyimiz yok. Abdüllatif Şener’i listemize aldık ve oy kullandırttık, adına buraya taşıyamadığımız.

“CHP BUGÜN DEĞİŞİMDEN KONUŞUYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun kendisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili açıklamalarının ardından Özel, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Seçim sonuçları her düzeyde değerlendiriliyor. Sayın İmamoğlu, ben ve Sayın Genel Başkanımız bu konuda farklı zamanlarda farklı değerlendirmeler yaptık. İlk günlerde aşağılayıcı yaklaşımlardan son derece rahatsız olduğumuzu belirtmiştik, Sayın Genel Başkan’a karşı özellikle sosyal medyada hiçbir zaman kabullenmediğimiz, bugün CHP değişimden bahsediyor, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun değişime ilişkin, değişimin önünü ben açacağım açıklamalarından, Ekrem İmamoğlu’ndan bahsediyor. Genel Lider’in değişime öncülük etmesini beklediğini söylüyor.Özgür Özel’den değişimin kararlı ama sadık olması gerektiğini söylüyor.Yasal olarak bu 3 ismin birbirine kenetlendiği,saygı gösterdiği,verdiği bir noktadayız. birbirlerini omuzlar ve birbirleriyle olan ilişkilerini olması gerektiği yere götürür ve partiyi kayırır.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN YAPICI YAKLAŞIMLARI ORTA DÖNEMDE NEDEN YAPILMASI GEREKTİ, SAYIN KUŞOĞLU İLE GÖRÜŞÜMÜZDE KONUŞUYORUZ”

Bugün bazı yandaş gazeteler ‘CHP üç parçadır’ diyor. CHP tek kesimdir. CHP’de herkes CHP’nin ve Türkiye’nin geleceğini kendi şahsi çıkarlarının önünde görüyor. CHP Grup Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun başkan yardımcısı adayı ve seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, değerli Genel Liderimiz, CHP Genel Başkanı olarak son derece dikkatli, son derece saygılı bir tavır içerisinde olduğumuzu, partinin çıkarlarını en iyi şekilde gözetmek. . Bu anlamda diğer uyarılar kişisel uyarılardır. Bu uyarılar, Genel Liderin benimsemediği bir tarzdır. Aksine sayın Genel Önderimizin yapan yaklaşımı belli olunca neden yapılması gerektiğini Kuşoğlu Bey ile görüştüğümüzde konuşuyoruz. saygı duyduğumuz bir büyüğümüzdür. Ama soruda tam olması gereken yerde, örnek bir şekilde tartışıyoruz. Çok güzel sonuçlar alacağımızdan ve sonunda hem CHP’nin hem de Türkiye’nin kazanacağından kimsenin şüphesi olmasın. Yaklaşımımız, bu değişim ve dönüşüm sürecinde üzerimize düşen görev ne olursa olsun, bunu daha önce futbol tabiriyle ifade etmiştim, forvet forvet, orta saha orta saha, yedek kulübesi ve yedek kulübesidir. Sorumluluk almak sorumluluktur, fedakarlık fedakarlıktır. Bu bizim çizgimiz, çünkü bizden beklenen bu. Kimse kendini partiden daha çok sevdiğini ve partimizi bizden daha çok kimsenin sevdiğini düşünmesin. Biz en çok partimizi ve ülkemizi seviyoruz.”

“BUGÜN İÇİN BİR ADAYIM YOK”

CHP Genel Başkan adayı olup olmadığı sorusuna Özel, “CHP için en doğru kararı vermek zorundayız. Kişisel kararlarımızın hiçbir değeri yok. Bana Genel Başkan adayı mısın diye sordular. Kiminle görüşmem gerekiyorsa onun süreçlerini konuşurum dedim, Sayın Genel Başkanımızla görüştüm, Sayın Ekrem İmamoğlu ile görüştüm, eski Genel Başkanımızla, Genel Sekreterlerimizle, Türkiye’nin büyükleriyle görüşüyoruz. partimiz,gençlerimiz,bizi umut eden tüm toplumsal kesimler kaçınmayacağım ama bu tartışmada herkes kendisi için değil partisi ve ülkesi için her konuda en doğru değerlendirmeyi yapma sürecindedir. adı geçenler ve hatta şu anda adı bile geçmeyenler.Bugün için bir adaylık duyurum yok’ diye yanıt verdi.

“50. kez kamuda tasarruf edeceğim diyen belki de sensin”

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın “Kamuda tasarruf tedbirlerini ve araçlarını devreye sokacağız” açıklaması şu değerlendirmelerde bulundu:

“Cevdet Yılmaz’ın açıklamaları gerçekten inanılmaz. Cevdet Yılmaz, sanki seçime girdiğinde Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ymuş gibi açıklamalar yapıyor, iktidar CHP’deymiş, millet onlara görev vermiş. son bir yılda kara aracı kiralama yüzde 81, uçak kiralama tüketimi son bir yılda yüzde 389, halkın araç tüketimi ise son bir yılda bin 228 arttı. 12 kat arttı.Halkın akaryakıt alım tüketimi yüzde 140 arttı.Cevdet Yılmaz geldi kamuda tasarruf edeceğiz.Seni atayan kişiye söyle israf etmesin.Kamuda tasarruf genelgesi var. saray genelgeden muaftır.Seni atayan kişiye sen söyle ekle.

“HEPİMİZ YAPARIZ AMA SARAY’DAKİ EŞLER YAPMAZ”

Cevdet Yılmaz ‘para biriktireceğiz’ diyor. Hayır, kurtaracağını söylüyor. Kim yapacak? Hepimiz yapacağız ama saraydaki beyler yapmayacak. Başkan ve başkan yardımcısı mevcut tasarruf genelgesinden muaftır. Saraydaki bakanlar, misyonerler, meclisler muaftır. Dönüp kendilerine baksınlar. Vatandaşı kandırmaya çalışmayın. Bir diğeri ise Vedat Alım’ın çalışanlarla asgari ücretin 500 dolar olacağını konuştuğunu söylüyor. Bugün çıkan Cevdet Yılmaz, ‘Asgari ücrette dolar konuşmayalım, TL konuşalım’ dedi.

“SABİT TÜRK LİRASINI KİRACIYA KONUŞUYOR MU”

Peki, bakanınız düne kadar, bakanın mevcut meclis başkanının seçimden önce oy kullanmak istediği asgari ücrete 500 dolar dedi. 19 lira deyince diyecek ki; O zaman deseydi 9 bin 500 lira yaparız derdi. Bugün dolar olarak 25 lira; Dolardan bahsetmeyelim, TL’ye dönelim. O halde 12 bin 500 vermeyelim, 9 bin 500 verelim. Tamam dolar demeyelim, Türk lirası konuşalım. Ev sahibi kiracı ile sabit Türk Lirası üzerinden mi konuşuyor? Akaryakıt fiyatları dolar mı konuşuyor, Türk Lirası mı? Doğal gaz fiyatları Türk lirası mı yoksa döviz mi konuşuyor? Tüm harcamalar Türk lirası mı yoksa dolar mı konuşuyor? Daha dün diyordunuz ki: Efendim dolardaki artış değerli değil; Enflasyonun etkisine bir bakın. Peki asgari ücrete zam yaparken bir de bu açıdan bakalım.

“12 BİN 500 LİRA ASGARİ ÜCRET ALANIN ANNESİNİN AK SÜTÜ GİBİ HELALDİR”

Enflasyon nerede? Efendim, Vedat al dediğinde 19 liraydı. Doları suni tuttular. Doların o günkü TL’sinden bahsettiğimizde 9 bin 500… hayır. Veli Ağbaba Bey’in açıkladığı gibi 12 bin 500 lira olan taban fiyat, asgari ücretlinin annesinin sütü gibi helal. Bu hükümetin Vedat Alım aracılığıyla çalışanlarına verdiği şeref sözüdür. Bu sözü tutacaklar. Bu sözlerini tutmazlarsa vatandaşı tamamen kandırdıklarını kabul edecekler. Bundan sonraki süreçte seçim alanında verilen sözlerin en sıkı takipçisi olacağımızı bir kez daha hatırlatmak isterim.

“BU BİLİNÇLE HAZIRLANIYORUZ, BU BİLİNÇLE ÇALIŞIYORUZ”

Yerel seçim hazırlıklarının sorulması üzerine Özel, “CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı geçen hafta bu konudaki yol haritasını Merkez Yürütme Kurulu’na sundu. Hep söylediğimiz bir konu… Sonun 14. yılı. Yerel seçimlerin, bu günlerde son seçimlerin… Biz de bu bilinçle hazırlanıyoruz, bu bilinçle çalışıyoruz” dedi.

habercaglayancerit.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort