Ekonomi

Papara, bağlantı ödeme çözümünü deprem bölgesindeki yerel işletmelere ücretsiz olarak sunuyor

Deprem bölgesindeki yerel işletmelerin ödeme süreçlerini kolaylaştırır

Papara, yerel işletmelerin güvenilir bağlantılar üzerinden ödeme almasını kolaylaştıran Link Checkout çözümünü deprem bölgesindeki işletmeler için yıl sonuna kadar ücretsiz olarak sunacağını duyurdu.

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü 11 ili vuran yıkıcı sarsıntıları iyileştirmeye odaklandı. Afet bölgesi olarak belirlenen 11 ilde devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar takviye seferber oldu.

2016 yılından bu yana faaliyet gösteren finansal teknoloji şirketi Papara, üye işyerleri için geliştirdiği güvenli ödeme çözümü Link Checkout’u yıl sonuna kadar deprem bölgesindeki işletmeler için toplam ₺’ye ücretsiz olarak sunacağını duyurdu. 150.000.

Ödemeler banka, kredi ve ön ödemeli kartlardan yapılabilir.

Firmanın geliştirdiği bir ödeme yöntemi olan Link Checkout, üye işyerlerinin iş ve hizmetlerine ilişkin fiyat, açıklama gibi detayları belirleyerek güvenilir ödeme bağlantıları kurmalarını sağlıyor.

Satıcılar, esnaflar ve yerel işletmeler, ödeme kontaklarını müşterileriyle paylaşabilir ve müşterilerinin Papara hesaplarından veya diledikleri banka, kredi veya ön ödemeli karttan pazaryerlerine veya entegrasyona ihtiyaç duymadan ödeme alabilirler. Yapılan ödemeler doğrudan yerel işletmenin hesabına aktarılır. Bu, çevrimiçi satış ve ödeme süreçlerini basitleştirir.

15 milyondan fazla kullanıcısı ile fintech sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan Papara, Link Checkout çözümünü 11 ilde depremden etkilenen ticari kullanıcılarına yıl sonuna kadar kurulumsuz 150.000 TL’ye varan fiyatlarla sunuyor. Uygulamadan yararlanmak isteyen yerel işletmeler, Papara sosyal medya hesaplarından detaylı bilgilere ulaşabiliyor.

Kolayca devreye alınabilir

Komite ödemesi olmadan Link Checkout analizinden yararlanmak isteyen 11 ildeki yerel işletmeler Papara ile iletişime geçerek üye işyeri olabilirler. Bağlantılı bir ödeme çözümü olan Link Checkout ile iş ve hizmetleri için online ödeme kişileri oluşturabilen işletmeler, bu bağlantıları WhatsApp, Instagram, SMS veya e-posta gibi kanallar aracılığıyla müşterileriyle paylaşıyor. Müşteriler, söz konusu ödeme bağlantısı üzerinden kartları veya Papara hesapları ile güvenli ödeme yapabilirler. Entegrasyona ihtiyaç duymadan online ödeme alabilir hale gelen yerel işletmeler, oluşturdukları linklerden aldıkları ödemeleri tek panel üzerinden takip edebiliyor.

Depremin olduğu ilk andan itibaren harekete geçti

Papara, depremin ilk anından itibaren imkanlarıyla afetten etkilenenlerin yanında olmaya odaklandı. Ahbap Derneği’ne ilk 24 saatte 2,5 milyon TL, ardından Türkiye Tek Yürek kampanyasına 25 milyon TL katkıda bulunan Papara, 48 saat içinde ‘Bağış’ özelliğinde yer alan kuruluşlar arasına AFAD ve Kızılay’ı da ekledi.

Papara kullanıcılarının, deprem bölgesinde faaliyet gösteren 6 STK’ya Papara’nın ‘Bağış Yap’ ve ‘Yuvarla’ özelliklerini kullanarak yaptıkları bağışların toplamı 6 Mart itibarıyla 15.65 milyon TL’yi aştı.

Sponsoru olduğu Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün deprem bölgesine gönderdiği birebir yardım tırına katkı sağlayan Papara, depremzedelerin tüm ATM’lerinden 2.500 TL’ye kadar para çekme/yatırma işlemlerinde işlem ücretini kaldırdı. Papara kullanıcıları Nisan 2023’ün sonuna kadar.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu