Sağlık

Beyne zarar veren 9 günlük alışkanlık

Televizyon karşısında uzun zaman geçirmek:

Bütün günü kanepede televizyon izleyerek geçirmek iyi bir fikir değil. Egzersiz yapmak yeni beyin hücreleri ürettiğinden, günde en az yarım saat egzersiz yapmak sağlıklı bir beyne sahip olmak için iyi bir fikirdir. Egzersiz, kalp atış hızını artırır ve beyne daha fazla oksijen sağlar.

Abur cubur Tüketimi

Şeker ve cips gibi abur cubur yiyecekler şeker hastalığına ve dolayısıyla orta yaşta bunamaya neden olur. Bunun yerine balık, zeytinyağı ve ceviz gibi sağlıklı besinler içeren bir Akdeniz diyeti seçerek sağlıklı bir beyne sahip olabilirsiniz.

Yalnızlık

İnsanlarla yetersiz temas ve kronik yalnızlık beyin için ciddi sorunlara yol açabilir. Uzun süre yalnız kalmak beyni dinç tutan uyarıcıları zayıflattığı için kaygı bozukluğuna ve depresyona yol açar. Bunu önlemek için elimizden geldiğince her gün insanlarla iletişim kurmalıyız. Birden Çok Göreve Odaklanmak

Uzun süre birden fazla iş yapmak

Parçalanmış bir zihne ve sığ düşünmeye, zayıf konsantrasyona ve hafızaya, yorgunluğa, endişeye ve gerginliğe neden olabilir ve bunların tümü zayıf beyin işlemeye yol açar. Bir görevi bitirdikten sonra, onu bitirmeden diğerine geçmeyin. Bir işi bitirdiğinizde, biraz orta yol verin ve bir sonraki işe geçin.

Aşırı Alkol Kullanımı

Aşırı alkol tüketimi tüm vücudumuza zarar verdiği gibi beynimizde de önemli hasarlara neden olur. Aşırı alkol tüketimi hafıza ve kararlılık kaybı gibi ciddi sorunlara yol açabilir. Beyin sağlığımızı korumak için alkol kullanımında aşırıya kaçmamalıyız.

tükenmişlik

Sürekli olarak gücünüzü tüketen insanlarla aynı ortamda bulunmak ve etrafınızda gerekli takviyeyi alamamak da beyni olumsuz etkileyen diğer faktörlerdir. Bu durum kronik gerginlik, kaygı bozukluğu, mutsuzluk, olumsuz düşünme, hızlı yaşlanma gibi önemli sorunlara yol açar.

Yeterli B Vitamini Alamamak

Yeterince B vitamini almamak hafıza kaybına ve bunamaya yol açar. B 12 vitamini tam tahıllarda, meyvelerde, sebzelerde, soya ve baklagillerde ve hayvan etlerinde bulunur. Uzmanlar, vejeteryansanız B12 vitamini takviyesi almanızı tavsiye ediyor.

Yüksek Sesle Müzik Dinlemek

Telefonunuz, müziğinizin kulaklığınızdan çok yüksek geldiği konusunda sizi uyarırsa, not alın. İşitme de dahil olmak üzere duygularımız beyin tarafından işlenir ve kontrol edilir. Tüm akustik bilgiler beyne yansır ve burada işlenir, bu nedenle sürekli yüksek sesli müzik dinlemek iç kulaktaki işitme hücrelerimize zarar verir ve beyin ağına hiçbir bilgi gönderilmez ve sağırlık yaşarız.

mudurnu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu