Haber

Yardım Yetim Eğitim Kompleksi Uganda’da Eğitime Hazır

Yardım Yetim İnsani Yardım Örgütü’nün hayırseverlerin katkılarıyla Uganda’nın Iganga şehrinin Kabira köyünde başlattığı Eğitim Kompleksi projesi tamamlandı. Bu kapsamlı projede okul binası, cami, su kuyusu, mutfak ve idari ofisler yer alıyor.

Kompleksin açılışına Yardım Yetim Lideri Cahit Ataş ve yardım gönüllülerinin yanı sıra külliyede eğitim gören öğrenciler ve velileri de katıldı. Ataş, açılış konuşmasında, “Bu külliye sadece cami, okul, sağlık ocağı değil aynı zamanda bir medeniyet projesidir. Bu külliye Allah’ın rızasını kazanmamıza, insanlığa hizmet etmemize, yetimlere sahip çıkmamıza, yetimlere yardım etmemize ve yolumuza devam etmemize yardımcı olur” dedi. ilim ve hikmettir.” Projenin önemine vurgu yaparak emeği geçen herkese teşekkür etti.

“BU KOMPLEKS İÇİN BİR UMUT OLSUN”

Ataş, açılış konuşmasında külliyenin fiziki bir yapı olmanın ötesinde bir umut, bir ışık, bir sığınak olması gerektiğini de vurgulayarak, bölge halkına eğitim, sağlık, kültür ve ibadet olanakları sunmayı hedeflediklerini belirtti. Ataş şöyle devam etti:

“Bu külliyeyi açarken bu topraklarda yaşayan kardeşlerimizi unutmuyoruz. Bu külliye onlara bir umut, bir ışık, bir sığınak olsun. Bu külliye onlara eğitim, sağlık, kültür ve ibadet imkânı sunsun. bu kompleks onlara da bizimle aynı fırsatları sunuyor.” “Aynı inancı, aynı medeniyeti, aynı kardeşliği paylaştığımızı göstersin. Bu külliye onlara ne kadar değer verdiğimizi, onları ne kadar sevdiğimizi, onlara ne kadar dua ettiğimizi hissettirsin.”

“HEM DUA EDECEK HEM SPOR YAPACAKLAR”

Ataş, açılan külliyede teknik bilimlerin yanı sıra İslami ilimler eğitiminin de verildiğini belirterek; “Çocuklar bu külliyede hem Kur’an-ı Kerim’i hem de dünyevi ilimleri öğrenecekler. Bu külliyede hem ibadet edecek hem de spor yapacaklar. Bu külliyede hem ahlaklı hem de başarılı olacaklar. Bu külliyede hem kendilerine hem de kendilerine fayda sağlayacaklar ” “Ülkelerine faydalı bireyler olacaklar.” söz konusu.

“İYİLİK İÇİN YARIŞIYORUZ”

“Bu kompleksin açılışını yaparken, bu kompleksin geleceğe taşıyacağı mesajı da hatırlıyoruz. Bu kompleksin mesajı, hayırlarda yarışan, güzellikte öncü, güzellikte örnek bir millet olduğumuzdur. Bu kompleksin mesajı, dünyanın neresinde olursa olsun, mazlumların yanında ve zalimlerin karşısında olduğumuzdur. “Bu kompleksin beyanı, insanlığın ortak değerlerine, kültürlerine ve medeniyetlerine saygı duyduğumuzdur. Bu külliyenin beyanı bizim barışın, adaletin, hakkın ve hakikatin savunucusu olduğumuzdur.” Ataş’ın konuşmasının ardından külliye dualarla açıldı.

İHTİYAÇ TANIMI SIRASINDA KEŞFEDİLDİ

Kompleksin inşa edileceği alan, Uganda’da Help Orphan İnsani Yardım Örgütü’nün yürüttüğü insani yardım faaliyetleri kapsamında yapılan ihtiyaç araştırmaları sırasında belirlendi. Bölgede bir eğitim kurumuna ihtiyaç olduğu ve öğrencilerin eğitim potansiyelinin yüksek olduğu anlaşılınca eğitim kompleksi projesine başlandı. Daha önce 10-15 m2’lik derme çatma caminin bulunduğu alana yeni bir okul binası, cami, su kuyusu, mutfak ve idari ofisler yapıldı.

HEDEF 400 ÖĞRENCİ

Şu anda eğitimlerine devam eden 220 öğrenci bulunduğunu belirten Lider Ataş, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında bu sayıyı 400’e çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Okulda anaokulu ve ilkokul düzeyinde eğitim verilmekte olup, anaokulu ve 5. sınıfa kadar öğrenciler eğitim görmektedir. Ataş, “Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında 6. ve 7. sınıf düzeyinde eğitim vererek kompleksin fiziki olanaklarını iyileştirip buradaki öğrenci sayısını 400’e çıkarmak istiyoruz.” dedi. söz konusu

ÖĞRENCİLERE ÜNİFORMA, ÖĞRETMENLERE BİSİKLET VERİLDİ

Külliyede eğitim gören öğrencilere yaş ve cinsiyetlerine göre özel olarak hazırlanan kıyafetler ücretsiz olarak dağıtıldı.

Hayırseverler tarafından bağışlanan 10 bisiklet, ebeveynler ve köylülerin yardımıyla geçimini sağlayan kompleksteki öğretmenlere dağıtıldı. Bu sayede okula uzakta yaşayan öğretmenler derslere zamanında gelip gidebilecek.

GIDA YARDIMI YAPILDI

Eğitim kompleksinin bulunduğu bölgede ikamet eden ihtiyaç sahiplerine un, pirinç, yağ, barbunya vb. ürünlerden oluşan gıda yardımı yapıldı. Öte yandan eğitim-öğretim süresince öğle yemekleri kompleksin mutfağında öğrencilere pişirilip dağıtılmaktadır.

YARDIM KURUMLARINA ÇAĞRI

Yardım Yetim Önder Ataş, kompleksin yapımında emeği geçen hayırseverlere teşekkür ederek desteklerini vurguladı. Eğitim kompleksinde her zaman maddi ve manevi yardıma ihtiyaç olduğunu belirten Ataş, “Bu kompleksin inşaatı nasıl ki hayırseverlerimizin desteğiyle yapıldıysa, burayı sürdürülebilir kılmak için de hayırseverlerimizin desteğine ihtiyacımız var. . Eğitim süresi boyunca her gün yaklaşık 300 gıda maddesi tüketildiği için okulda sürekli gıda ihtiyacı bulunmaktadır.” Buradaki fiziki koşulların ve eğitim kalitesinin iyileştirilmesi için hayırseverlerimizin burada desteklerini sürdürmelerini istiyoruz” dedi.

haber-biga.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu