Ekonomi

Nvidia, geleceğin 6G ağ araştırmaları için yapay zeka platformunu tanıttı

NASDAQ:NVDA (NASDAQ:NVDA) borsasında işlem gören Nvidia bugün, 6G olarak bilinen yeni nesil kablosuz teknolojiye yönelik araştırmaları kolaylaştırmak üzere tasarlanmış, yapay zeka destekli yenilikçi bir yazılım platformunun lansmanını duyurdu. Bu platform bulutta çalışmakta ve 2030 civarında ticari olarak kullanıma sunulması beklenen 6G teknolojisini ilerletmek için iletişim ortamlarının simülasyonunu mümkün kılmaktadır.

Platform, yazılım ve yapay zekanın özellikle baz istasyonları ve antenler gibi radyo erişim ağı (RAN) donanımlarında hayati bileşenler haline geldiği telekom endüstrisi için önemli bir araçtır. Nvidia’nın çözümü, tek hücre kulelerinden tüm şehirlere kadar çeşitli ortamları simüle edebilen bir uygulama içeriyor ve araştırmacılara ve kuruluşlara 6G ağlarının gerçek zamanlı testlerini yapma olanağı sağlıyor.

Nvidia’nın yeni platformunun ilk kullanıcıları arasında önde gelen birkaç kuruluş yer alıyor. Bunlar arasında Ansys (NASDAQ:ANSS), Nokia (HE:HE:NOKIA), Samsung (KS:005930), SoftBank (TYO:9984) Corp ve Boston’daki Northeastern Üniversitesi yer alıyor. Bu katılımcılar platformun 6G teknolojilerinin gelişimi üzerindeki potansiyel etkisini yansıtmaktadır.

Nvidia’nın telekomdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Ronnie Vasishta, bu teknolojinin gerekliliğini vurgulayarak şunları söyledi: “6G’de bağlantılı cihazlardaki ve yeni uygulamalardaki büyük artış, radyo iletişiminde kablosuz spektral verimlilikte büyük bir sıçrama gerektirecek.”

Duyuru, yatırımcıların Nvidia’nın San Jose, Kaliforniya’da gerçekleştirilecek olan geliştiricilere yönelik küresel yapay zeka konferansına yoğun ilgi göstermesiyle teknoloji hisselerindeki artışla aynı zamana denk geldi. Ancak bu haber, Ericsson (BS:ERICAs) gibi önemli şirketlerin %5.4, Nokia’nın ise %4 düşüş yaşadığı Avrupa telekom hisselerindeki gerilemenin arka planına denk geliyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

kozlukhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu