Ekonomi

Rize’de hamsi bolluğu fiyatları düşürdü

15 Nisan’da başlayan dip trol ve gırgır ağlarıyla avlanmaya yönelik genel yasak, 1 Eylül’de sona erdi.

Balıkçılar da ‘Bismillah’ dedi ağlarını denizle buluşturarak. Sezonu açan balıkçıların ağlarına istavrit, mezgit ve az miktarda sargan yakalanırken, Karadeniz’de balık avlayan balıkçılar da yılın ilk hamsisini yakaladı.

Geçtiğimiz hafta kilosu 100 liradan satılan hamsi ve istavrit fiyatlarında da düşüş yaşandı. İstavritin fiyatı 50 liraya düşerken, hamsi fiyatı da 50 ile 70 lira arasında tezgahlarda yerini aldı.

“Deniz suyunun biraz soğuması gerekiyor”

Balıkçı Yaşar Karasüleyman, deniz suyunun biraz soğuması gerektiğini belirterek, “Balık nefes alıyor. Söylemeye gerek yok bu hamsi nefes alıyor. Henüz ölmedi, çok taze. Yerli hamsi Araklı Limanı’ndan çıktı. Mükemmel bir hamsi, bugün herkes yiyecek. İlk bu. Bu yıl böyle bir hamsi görmüştüm. “söz konusu.

“Hiç bu kadar güzel hamsi görmemiştim”

Balık almaya gelen Musa Ökten, “Bu yıl tezgahlarda biraz bolluk var gibi. Fiyatlar makul. Bu yıl hamsiden çok şey bekliyoruz. Daha çok hamsi olacağını düşünüyoruz. Hamsi en sevdiğimiz tür. Hamsi ilgimizi çekiyor” dedi. .
Murat Temiz, ‘Kış aylarında bu kadar güzel hamsi görmemiştim. Böyle devam ederse kışın daha iyi olabilir. Arkadaşlarımız ile bir süre konuştuğumuzda bu yıl meşe palamudu olmayacağını, hamsinin bol olacağını söylediler. Evde palamut ve hamsi yeriz. “O gün taze olan ne varsa tüketiyoruz.”
söz konusu.

ozvatan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu