Haber

CHP’nin yeni MYK’sı 6 saat sürdü: İlk karar ‘parti kontrolünde ön seçim’ oldu

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ilk Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı 6 saat sürdü. CHP’nin “gölge kabine” üyelerinin de yer aldığı MYK toplantısı, Genel Başkan Özgür Özel’in yeni döneme ilişkin değerlendirmeleriyle başladı. Nasıl bir çalışma tekniği izleyeceklerini anlatan Özel, parti yönetiminin genç ve dinamik yapısının çalışmalarına yansıyacağını belirtti. Özel ayrıca MYK üyelerinin yeni dönem ve ‘değişim’ konusundaki görüşlerini de aldı.

ÖN SEÇİM PARTİ KONTROLÜNDE YAPILACAK VE SONUÇLARA UYULACAK

Yerel seçim hazırlık sürecinin de gündeme geldiği MYK toplantısında ön seçime ilişkin kafa karışıklığının giderilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu. Seçim takviminin YSK’nın kontrolünde ön seçime izin vermediğini belirten Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, “eğilim anketlerinin ön seçim şeklinde yapılması” konusunda mutabakata vardı. Bu sisteme “parti kontrolünde ön seçim” adını veren CHP Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, bir sandık kurulacağını ve adaylar belirlenirken sandık sonuçlarının takip edileceğini kaydetti.

ORGANİZASYONA UYULACAK

Örgütün iradesine titizlikle uyulacağını belirten MYK üyeleri, ön seçimde uygulanacak prosedüre ilişkin çalışmanın yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı tarafından hazırlanıp bir sonraki seçimde üyelere sunulacağını açıkladı. MYK toplantısı.

‘BAŞKANIMIZIN ZİHNİNDE İTTİFAKLARI YENİDEN İNŞA ETME PLANI VAR’

MYK’da yerel seçimlerde ittifak ve iş birliği konusu özel bir gündem olarak ele alınmasa da MYK üyelerinin çoğunluğu her şehrin diğer partilerle kendine göre işbirliği yapması gerektiği konusunda hemfikir. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in daha önce iş birliği yaptığı ve ittifak yaptığı siyasi partilerle görüşüp görüşmeyeceği sorulan Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, “Mutlaka dirsek ağza temas ve iletişim olacak” dedi. Bir MYK üyesi, “Genel Başkanımızın aklında siyasi partiler arasındaki iş birliğini yeniden inşa etme planı var” yorumunu yaptı. Birçok MYK üyesinin ortak değerlendirmesi şuydu: “Seçim yaklaştıkça her kapı çalınacak, kapımızı çalan herkese kapı açılacak.”

İNŞAAT SÖZLEŞMESİ TARİHİNİ KURULUŞ BELİRTECEK

MYK üyeleri, daha önceki MYK’da alınan tüzük kurultayının 25-26 Kasım’da yapılması yönündeki önerinin teknik olarak uygulanmasının mümkün olmadığını belirterek, yasal olarak tüzük kurultayının en erken 27 Aralık’ta yapılabileceğini söyledi. Merkez Yönetim Kurulu üyeleri bu konudaki kararı örgüte bırakacaklarını belirterek, “Seçimden sonra mı yoksa 27 Aralık’ta mı yapılacağına teşkilatımız karar verecek.”

‘KILIÇDAROĞLU’NU ÜSTÜN BİR AKIL OLARAK GÖRÜYORUZ VE KONUMLANDIRIYORUZ’

Önceki lider Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine yakın siyasilerle birlikte çalışacağı bir vakıf kurmaya hazırlandığı haberlerini değerlendiren Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Kılıçdaroğlu’nun parti içindeki muhalefet için çalışacağı yönündeki yorumların asılsız olduğunu söyledi. Bir MYK üyesi, “Biz Sayın Kılıçdaroğlu’nu da Karayalçın ve Hikmet Çetin gibi partide üstün bir akıl olarak görüyoruz.”

MECLİS’TE NÖBETİ DEVAM EDECEK

Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasında yaşanan krizin ardından Meclis’te başlayan nöbetin devam edeceğini belirterek, CHP’nin demokratik çaba çizgisinin güçlenmesinde öncü olacağını kaydetti. Yerel seçim ittifaklarında olduğu gibi Türkiye’nin demokratikleşmesinde de öncü rol oynayacaklarını belirten heyet, “Başta yargıdaki kriz olmak üzere birçok konuda diğer siyasi partilerle temaslar olacak. “CHP demokratik mücadele çizgisinin öncüsü olacaktır” dedi.

ÖZEL BİR HAFTASONU İÇİN MARAŞ’A GİDECEK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yakın dönem programı da belli oldu. Bugün TBMM’de CHP il başkanlarının katılımıyla kapalı küme toplantısı gerçekleştirecek olan Özel, ardından küme toplantısı kürsüsünden gündeme ilişkin mesajlarını paylaşacak. Çarşamba günü il başkanlarıyla yapılacak ikinci toplantıda hem yerel seçim takvimi hem de strateji netleşecek, tüzük kurultay tarihiyle ilgili görüşler alınacak. Ayrıca özel bir hafta sonu depremden etkilenen Maraş’ı da ziyaret edecek.

‘ÇİÇEK GÖNDERMEYİN, ÇYDD’YE BAĞIŞ YAPIN’ İSTEĞİ

Tüm yöneticilerin değişmesiyle birlikte CHP Genel Merkezi’ndeki taşınma ve yerleşim faaliyeti de hızlandı. Eski MYK üyelerinin odaları boşaltılırken, yeni MYK üyelerine yeni odalar tahsis edilmeye başlandı. Tüm yöneticilerin odalarının hafta sonuna kadar belirlenmesi beklenirken, yöneticiler yeni görevlerinden dolayı kendilerini tebrik etmek isteyenlerden çiçek göndermemelerini, ÇYDD ve TÜLOV’a bağışta bulunmalarını istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu