Teknoloji

Galaxy S24 Ultra’nın titanyumu iPhone 15 Pro’da kullanılandan 4 kat daha ucuz

Galaxy S24 Ultra Samsung’un ilk ve tek titanyum çerçeveli telefonu. Apple, geçen yıl iPhone 15 Pro ve 15 Pro MaxÜrünlerinde titanyum kullandıktan sonra Samsung, bu yıl titanyum telefonunu da tanıttı.

Ancak Galaxy S24 Ultra’nın fiyatı iPhone 15 Pro’nun fiyatından çok daha düşük. Sadece bu da değil, Samsung’un titanyum kullanımı Apple’a kıyasla biraz daha yenilenmiş olabilir. Samsung, titanyum çerçeveyi alüminyum kasaya bağlamak için plastik kullanıyor. Apple ise titanyumu doğrudan alüminyuma bağlıyor.

Bir YouTuber, Samsung’un tam olarak ne tür titanyum kullandığını ve Apple’ın iPhone 15 Pro modelleri için kullandığı titanyumla karşılaştırıldığında ne kadar etkili olduğunu görmek için Galaxy S24 Ultra’yı açıp kameralar önünde inceledi. 5. sınıf titanyumGalaxy S24 Ultra ile karşılaştırıldığında 2. sınıf titanyum Kullandığını öğrendi. Tabii ki 5. Sınıf titanyum, 2. Sınıf titanyumdan daha güçlüdür. Ancak savaş alanında tanksavar füzelerini durdurmak için telefonunuzu kullanmayacağınız için her iki titanyum da evde TikTok videoları izlerken kırılmanız için çok güçlü. Öte yandan Apple’ın kullandığı titanyumun fiyatı, Samsung’un kullandığı Grade 2 titanyumdan daha yüksek. Yaklaşık dört kat daha değerlialtı çizili.

Peki bu titanyumlar ne kadar?

Öte yandan cebinizde büyük bir servet taşıdığınızı da düşünmeyin. Titanyum çerçevenin Samsung’a maliyeti yaklaşık 3-4 dolar . Apple’a maliyeti ise 10-15 dolar. Hatta cebinde titanyum taşıma hayali kuranlar, bu telefonlara yüzlerce dolar ödemeden önce piyasada 10-20 dolarlık titanyum bulup kolye, bilezik, aksesuar yapsalar daha da havalı olur. Ancak telefonun dayanıklılığı için titanyum istiyorsanız emin olun her ikisi de işe yarar. Samsung titanyumu plastiğe yapıştırmış olsa da sonuç değişmiyor.

Her iki telefonun titanyum kalitesi ve telefona bağlanma şekli farklı olsa da kullanıcılar her iki titanyum çerçeveyi de bükemez veya bükemez. Yani yeterince sağlamlar. Ancak yine de ekranı kırık bir telefonun çerçevesi sağlam olsaydı ne olurdu diye kendinize sormanız gerekiyor.

Özetle telefonlarda titanyum kullanılmasının asıl amacının estetik bir görünüm sağlamak olduğunu kabul etmek gerekir. Titanyumun telefonun genel sağlığına önemli bir etkisi yok ancak dışarıdan bakıldığında ikisi de oldukça şık ve ağır görünüyor.

Titanyum telefon almaya değer mi?

Galaxy S24 Ultra’nın titanyum içermeyen selefinden yaklaşık 100 $ daha pahalı olduğunu unutmayın. Aynı şekilde iPhone 15 Pro Max, en ucuz iPhone 14 Pro Max’ten 100 $ daha değerlidir. 256GB iPhone 14 Pro Max ile aynı fiyata sahiptir.

Apple’ın Pro telefonlarında paslanmaz çeliği titanyumla değiştirdiğini de hatırlatmakta fayda var. Sonuç olarak iPhone’lar titanyum sayesinde eskisine göre daha ince bir tasarıma sahip oldu ve telefonun yükü de değişti ancak bu çok da büyük bir fark değil. Bu arada Galaxy S24 Ultra’da alüminyumdan titanyuma geçiş yapıldı ve taşıma kapasitesinde herhangi bir değişiklik yok. Telefon Galaxy S23 Ultra ile aynı ağırlığa sahip.

Titanyumun estetik görünümden başka bir şey vaat etmediğini kabul etmek gerekir. Telefonunuzun titanyum mu yoksa alüminyum çerçevelere mi yapıştırılacağına karar vermek size kalmış…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu