İçerik

ABD’den TikTok ve Meta’ya üç farklı dava

ABD Arkansas Valisi Sarah Huckabee Sanders ve Başsavcı Tim Griffin düzenlediği basın toplantısında TikTok ve Facebook’un sahibi Meta’ya üç farklı dava açıldığını duyurdu.

Sanders, “Çocuklarımızı bağımlılık yapan platformları kullanmaya zorlamaktan ve onları uygunsuz içerik dünyasına maruz bırakmaktan büyük teknoloji şirketlerini sorumlu tutmalıyız” dedi.

Sosyal medya şirketlerinin rant için çocukları sömürdüğünü söyleyen Sanders, “Yönetimim bu başarısız statükoya müsamaha göstermeyecektir.”

Griffin, bu davaların içerikle ilgili olmadığını, kullanıcılara karşı “aldatıcı yöntemler” kullanan şirketlerle ilgili olduğunu söyledi.

‘Kasıtlı olarak bağımlılık yapan algoritmaların’ kullanıldığı iddiası

Meta’nın ergenlere bağımlılık yapan ve onların düşüncelerine yön veren algoritmaları bilinçli olarak kullandığını belirten Griffin, “Meta, bu algoritmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek yerine kar ve büyüme peşinde olduğu için algoritmaların çalışma şeklini halktan bilinçli olarak gizlemektedir.”

Griffin, TikTok ve Meta’nın eyaletin ticaret uygulamaları yasasını ihlal etmekle suçlandığını bildirdi.

Davalardan birinin, TikTok kullanan reşit olmayan çocukları seks, uyuşturucu veya alkol kullanımını tasvir eden içerikler de dahil olmak üzere uygunsuz içerikten korumak için açıldığı iddia edildi.

Meta’ya açılan davada, şirketin Facebook üzerinden çocukların platformda geçirdiği süreyi maksimize etmeye çalıştığı ileri sürüldü.

Shou Zi Chew ABD Kongresinde söz verdi

TikTok CEO’su (CEO) Shou Zi Chew, Çin merkezli teknoloji şirketi ByteDance ve Çin Komünist Partisi (ÇKP), Amerikan verilerinin Çin’e aktarımı, platformun zihinsel süreçler üzerindeki olumsuz etkisi gibi konularda ABD Kongresi’nde. özellikle gençlerin sağlığı, zararlı içerik ve siyasi içeriklerin önlenmesi. tanıklık etmişti.

Chew, TikTok’un ifade özgürlüğüne saygı duyan bir platform olduğunu ve bu tür üslup içeriklerinin kaldırılmadığını savundu.

AB ve ABD’de yasaklandı

TikTok, güvenlik ve gizlilik endişeleri nedeniyle ciddi kısıtlamalarla karşı karşıyadır ve kullanıcı bilgilerine erişilebileceği ve Çin yanlısı görüşleri yaymak için kullanılabileceği korkusu.

Avrupa Birliği Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu güvenlik endişeleri nedeniyle TikTok’u yasaklarken, ABD’de Beyaz Saray, Savunma Bakanlığı, İç Güvenlik Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı gibi birçok devlet kurumu oylamayı beklemeden TikTok’u yasakladı. Kongre Aralık 2022’de.

ABD Temsilciler Meclisi de 28 Aralık 2022 tarihinde TikTok uygulamasının, üyeleri ve çalışanları tarafından kullanılan resmi cihazlara indirilmesini ve kullanılmasını yasaklamıştı.

İngiltere de 16 Mart’ta aldığı kararla TikTok’un tüm kamu çalışanlarına ait cihazlarda yasaklanacağını duyurdu.

haberosmancik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu